Rus destekli Ramzan Kadirov'un “Mücahidler buraya gelemezler. Burası en az Moskova kadar güvenli” demesinin üzerinden 48 saat geçmeden yaklaşık 400 direnişçi Caharkale’ye girdi.
Başkentteki Merkez Bankasını ele geçiren Mücahidler, bundan sonra Kadirov'un devlet televizyon binasına da girmeyi başardılar. Mücahidler, saldırı sırasında çektikleri videoda "Kalabalık bir grup mücahidle saldırıyı başlattık. Bu Kadirovcu çetelerin Müslüman kadınlara yönelik saldırılarına bir misillemedir. Kadirov bundan sonra rahat uyuyamayacağını görecektir. Bizler Kafkasya Emirliği Çeçenistan Vilayetine bağlı savaşçılarız. Emirimiz Komutan Hamzat'tır. Bu eylemimizi Kafkas Emiri Ali Ebu Muhammed'in talimatıyla gerçekleştirdik. Çok sayıda mühimmata el koyduk. Ganimetleri taşıyamıyoruz. Rus işbirlikçileri korkularından deliklerine saklandılar. Şimdi Putin'e kendilerini kurtarmaları için yalvarıyorlar." şeklinde konuştular.
Kafkasyalı Mücahidlerin, Caharkale operasyonunda çok sayıda Rus yanlısı milisi öldürdüğü ortaya çıktı. Kafkasya Emirliği'ne bağlı Çeçen direnişçilerin başkent Grozni'de düzenledikleri operasyonda çok sayıda üst düzey Rus OMON subayı ve Kadirov'a bağlı milisin öldürüldüğü ifade edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çeçen lider Ramazan Kadirov'u apar topar Kremlin'e çağırdığı ve kayıplar hakkında soru sorduğu, Kadirov'un ise "hiç bir kaybımız yok" dediği medyaya yansımıştı. Rus medyası öldürülen Rus yanlısı milislerin (Mücahidler Kadirovist şeklinde tanımlıyor) fotoğrafları yayınladı. Çeçenistan'daki Rus OMON (Özel Birlikler) birliklerinin komutanı da ağır yaralı.
Grozni operasyonundan sonra direnişçi ailesi olduğu düşünülen kişilerin evleri yakıldı ve haklarında sınırdışı kararı alındı. Operasyonda 9 direnişçi yaşamını yitirdi.
Çeçen komutan Emir Hamzat'ın emriyle başkentteki Merkez Bankası ve Devlet Televizyonuna bir operasyon düzenleyen direnişçiler Rusya'nın önemli askeri birimi olan OMON komutanlarının da içinde bulunduğu 19 askeri öldürmüşlerdi. Öldürülenler arasında Kadirov'un kuzeni 22 yaşındaki Umar Kadirov'un da olduğu ortaya çıktı.