Yerel haber kaynağı olan Deirezzor24'ün aktardığına göre, Haziran ayında Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kentinde, ABD öncülüğünde düzenlenen hava saldırıları ve bölgede yaşanan çatışmalar esnasında 222 sivil öldürüldü.

ABD'nin Deyr ez Zor bölgesindeki Meyadin kasabasına 25 Haziran'da düzenlediği bir hava saldırısında en az 42 kişi ölmüştü. ABD'nin düzenlediği bu hava saldırısının IŞİD kontrolündeki bir hapishaneye yönelik gerçekleştirildiği ve ölenlerin tamamının mahkumlardan olduğu yerel kaynaklarca ifade edilmişti. 

28 Haziran'da ise Deyr ez Zor bölgesindeki Deblan köyüne düzenlenen başka bir hava saldırısında da en az 40 sivilin öldürüldüğü bilgisi paylaşılmıştı. Yerel kaynaklar ölenlerin tamamının sivil olduğu bu saldırının ABD savaş uçaklarınca gerçekleştirildiğini ve saldırıda 'misket bombası' kullanıldığını ifade etti.

SNHR'nin (Suriye İnsan Hakları Ağı) 6 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye'deki duruma ilişkin geçtiğimiz günlerde yayımladığı rapora göre, yılın ilk 6 ayında bin 159'u çocuk, 742'si kadın en az 5 bin 381 sivil hayatını kaybetti.