Filistin'de yaklaşık 2 haftadır yaşanan Mescid-i Aksa krizi İsrail siyasetinin de başlıca tartışma konusu. Binyamin Netanyahu hükümeti, Mescid-i Aksa'da yaşananları iç kamuoyuna anlatmakta sıkıntı yaşarken, Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'dan hükümete dikkat çekici eleştiriler geldi. Yaalon, Mescid-i Aksa'ya konulan elektronik dedektörleri kasdederek, “Bu dedektörlerin Mescid-i Aksa kapısına konulması ilke bakımından zorunluluktur. Zaten Mekke ve Medine ile birlikte başka mescitlerde de var” dedi.


Timeturk'un haberine göre, Arap ülkelerinin Filistin topraklarında ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik hak ihlallerine ses çıkarmamasına da değinen Yaalon, konuyu uluslar arası kamuoyunda en ciddi tepkiyi gösteren Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a getirerek şunları söyledi:

“Bizim bu olayda Suudiler başta olmak üzere Arapları vazifelendirmemiz gerekirdi. Çünkü onlar bugünlerde bizimle beraberler. Ve bu olaya yaklaşımlarını gördünüz. Aynı şekilde Türkleri Cebel-i Heykel'den (Mescid-i Aksa) uzaklaştırmak için Amerikalıları vazifelendirmeliydik. Erdoğan'ın konuya nasıl burnunu sokmaya çalıştığını gördük.”