İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin Beyt Hanun beldesine 2 hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Yahudi kendi davasından hiç vazgeçmiyor. Tüm gayreti, öfkesini ve gayesini taze tutma derdinde. Oysa başta Anadolu olmak üzere dünya Müslümanlarının önemli bir kısmı ise gaflet ve dalalet sarmalında. Uzatmayalım ve açık söyleyelim: İsrail’in kökü Ortadoğu’dan kazanmadıkça her nerede olursa olsun Müslümanlar rahat etmeyecektir.
Habere dönecek olursak;
Alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarından fırlatılan 2 füze, Beyt Hanun'daki boş bir araziye düştü. Füzelerin düştüğü bölgede zirai mahsuller zarar gördü.
Bu arada, İsrail ordusunun internet sitesinde yer alan açıklamada, İsrail hava kuvvetlerinin, ülkeye atılan roketlere karşılık Gazze'nin kuzeyindeki Hamas'a ait askeri hedefleri vurduğu ifade edildi.
Öte yandan, İsrail'in Maariv gazetesi de askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail ordusunun, Gazzelilerin Mescid-i Aksa'da bugün kılınacak cuma namazına gitmelerini engelleme kararı aldığını belirtti.
Hamas ise İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için gösteri düzenledi.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahya'da, yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösteride, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları savaşçıları, hafif makineli tüfekler, tanksavar ve keskin nişancı silahları taşıdı.
Gösteride konuşan Hamas yöneticilerinden Müşir el-Mısri, “Hamas, yakında İsrail askerleriyle Filistinli esirler arasında yeni bir esir takası anlaşması yapma gücünü elde edecek” dedi.