Lideri olduğu Likud partisinin toplantısında konuşan Netanyahu, "Sınırlarımızı biz kontrol ediyoruz, ülkemizi biz koruyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarına göre Suriye'de - güneyi de dahil - operasyonlara devam edeceğimizi başta Washington ve Moskova olmak üzere dostlarımıza bildirdim." dedi.

Netanyahu'nun bu açıklaması, Vietnam'da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye konusunda ortak bir metne imza attıklarını açıklamalarının ardından geldi.

İsrail basınında da Putin ile Trump'ın vardığı anlaşmayla İran askerlerinin İsrail sınırının 5 kilometre yakınına kadar gelmesine imkân sağlandığı ve Tel Aviv yönetimin bundan rahatsız olduğu yönünde haberler yer aldı. Putin ve Trump'ın 7 Haziran'da ilan edilen Suriye'nin güneyindeki ateşkesin uzatılmasında da mutabık kaldıkları belirtildi.

Netanyahu'nun Suriye'deki askeri operasyonlarına devam edeceklerini açıklarken kullandığı "Suriye'nin güneyi de dahil" ifadesi bu açıdan dikkati çekti.