Geçtiğimiz hafta başı ABD kontrolünde Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz’da bir medrese bombalandı. 100’ü çocuk, 200 Müslüman şehid edildi. Bu saldırı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bu hadisenin pek makes bulmadığı doğru. ABD aslında Afganistan’da başarısız oldu; çekilmesi lazım. Fakat Trump’ın önceki Ulusal Güvenlik Danışmanı Mc Master ekibi, 70’li yıllarda Kabil Üniversitesi’nden kalma eski bir fotoğrafı tahrik amacıyla Trump’a gösteriyor. Diyor ki, “Gördüğünüz gibi 70’li yıllarda Kabil sokaklarında laik-seküler eğitim gören öğrenciler gayet modern giyimlerle rahat bir şekilde dolaşmakta. Afganistan’ı eski haline getirmeliyiz.” Emanullah dönemi ve sonrası “modern-laik Afganistan”ı geri getirmenin hesabı bu… Böylece Trump’ı ikna ediyorlar. Bu “rahatsızlık” yıllardır dile getiriliyor Amerikan yönetimindeki manyaklar tarafından.

 “Damat Kushner Yahudi Medreselerine Bağış Yapıyor”

Afganistan’da medrese çocukları katledilirken, İsrail’de en koyu dini eğitimi veren “Yahudi medreseleri”ndeki çocuklar için Trump’ın damadı Kushner para bağışı yapıyor, sahip çıkıyor. 1998’de eski ABD Dışişleri Bakanı Maddeline Albright, Afganistan’daki Taliban heyetiyle görüşmek üzere gidiyor ve diyor ki, “Taliban’ın kadınlar meselesine yaklaşımından dolayı Taliban’ı tanımaktan vazgeçtik, tanımayacağız. O dönem Afganistan üzerinden Orta Asya yeraltı zenginlik kaynaklarını Pakistan’a ve Hint Okyanusu’na taşımak için ABD’li şirketler faaliyetteydi. Bu imkânları elde etmelerine rağmen “kadın meselesi”ni ideolojik olarak dayattılar. Beyaz adam bunu yaparken Müslümanların ölmesini küçük bir ayrıntı olarak görüyor. ABD çok defa “yanlışlıkla” Pakistanlı, Afganistanlı sivilleri, çocukları, kadınları vurdu. Batılı diktatör rejim liderlerinin yaptığının aynını yapmayı sürdürüyorlar.

Bu saldırılıyla beraber dikkat çeken bir durum daha yaşandı. Türkiye ve dünya basınında hemen hiç haber olmadı?

Asıl ürkütücü olan bu hadisenin İslam dünyasında umumiyetle dikkat çekici bir sessizlikle karşılanması… Bununla birlikte umumi bir sansür de olabilir. Birçok kişi sordu bana; “yahu hocam şu haberi bir teyid et, gerçekten böyle bir haber var mı?” Baktım, haber youtube’ta vs servis edilmiş fakat büyük haber ajanslarında pek fazla yer verilmedi, rastlamadım; hayret ettim. Bu infial uyandıracak bir şey aslında. Gerek Arap, gerek Batı dünyasında yer almadı. 2004’te Bush döneminde, “bizim tanrımız sizin tanrınızı döver” diyecek kadar ileri gitmişlerdi; Kur’an nüshaları yakılmıştı, tuvalete atmışlardı.

Pentagon’u Manyaklar Yönetiyor
2005’te Londra metrosunda bir patlama olmuştu. Saldırganların “Afganistan’da, Pakistan’da medrese öğrenimi görenler”le bağlantılı olduğu iddiasındaydı Batı dünyası. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle terör döngüsünü kullanarak korkuyu yayıyorlar. Murat Kurnaz diye bir genç vardı Almanya’da. Aslında eğitim için Pakistan’daki medreselere gitmiş. Guantanamo’da beş yıl hapis yattı. “Dinimi öğrenmek için gittim sadece” diyordu. Orada yakalamışlar adamı… Bunun gibi nice skandallar var. 90 yaşında adamları –afedersiniz çişini tutamayan insanları- oradaki birtakım muhbirler para karşılığında önce Pakistan polisine, istihbaratına ihbar ediyor. Onlar da ABD’ye teslim ediyor. Bunlar manyak… Pentagon’u yönetenler, Hitler, Mussolini gibi manyak herifler!


Baran Dergisi 587. Sayı