Milat gazetesi yazarlarından, bir dönem 28 Şubat zulmüne maruz kalan gazeteci Tayyar Tercan, “Bu son 28 Şubat Olsun” kampanyasıyla ilgili görüşlerini Baran’a paylaştı. “Sesimizi duyacaklar, ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuşan Tercan şu değerlendirmelerde bulundu:

“Dozu Artıracağız”
AK Parti milletvekili Ravza Kavakçı hanımefendi samimi bir şekilde ilgilendi. İnsan Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı, Konya milletvekili Hüsniye Erdoğan hanımefendi de iki gün mahkemede bulundu. Gazeteci-Yazar Yakup Köse’nin dile getirdiği gibi 28 Şubat’a kadar içerideki arkadaşları çıkarmaya çalışacağız. Kampanyamız o tarihe kadar basında yavaş yavaş dozajını arttırarak yer bulacak. Ayrıca 28 Şubat mağdurları için “Son 28 Şubat olsun”  konulu belgesel ve video çalışmalarımız olacak. Yakup Köse yürütüyor. Basın toplantılarına AK Parti, MHP ve diğer partilerden insanları çağırmayı düşünüyoruz. Bolu F Tipi Cezaevi’nin önüne çadır kurma veya basın açıklaması girişimimiz olabilir. Baran Dergisi’ni de bekliyoruz.

“Hedefimiz Özgür Olmaları”
Hedef 28 Şubat gelmeden içerideki müslümanların özgürlüğü için adım atılması. KHK ile mi olur Mahkemelerin İnisiyatifine bırakmadan Genelge ile mi olur yoksa yasa mı düzenlenir bilmiyoruz. Yeniden yargılamada içeriden çıkaracaklar. Beraat edeceklerine de eminim, çünkü dosyaların muhtevası belli. Hiç işlenmemiş suçlardan insanlar içeride. Bırakın eylemi yapmayı, böyle bir eylem olmamış bile. Keza ben kendim bizzat olmamış eylemden dolayı hapis yattım. İddianamemde Türk Hava Yollarına Molotof attığım yazılı idi.

“Af İstemiyoruz”
İçerideki gönüldaşlarımızın çoğu yeniden yargılama ile beraat edecektir. Biz af istemiyoruz. Bizim derdimiz bu dosyaların yeniden yargılamaya sokulması. Bu yolla içerideki üçyüzelli gönüldaşımızın en asgari üçyüzü çıkacaktır. Tamamı da çıkabilir çünkü süreç geçti. Bu adamlar katil değil, ciddi anlamda bir şey yok.

“Yavuz Arslan”
Baran Dergisi temsilcisi Yavuz Arslan yazılamadan dolayı içeride yatıyor. Adamlar ülkeyi satıyor da onun kadar içeride yatmıyor. Ülkeye ihanet edenler yatmadı o kadar. Darbeyi yapanlar hala yargılanmayı bekliyor. Bu sebeple zaten yeniden yargılama yolu beraati getirecektir. Bizde hukuki anlamda usulen yeniden yargılama istiyoruz.  Bunun dışında KHK ile direkt tepeden bir şey gelir. O halde de zaten dosyaları incelemek zorundalar.

“Bürokratik Engeller”
Gittiğimiz bütün iktidar milletvekilleri ve bürokratlar meseleye müsbet yaklaşıyor ama iş yürümüyor. Erdoğan’ın açıklamaları ve Gazeteci-Yazar Yakup Köse ile görüşmelerde sorduğu ilk soruları “içeridekilerin durumu ne oldu” şeklinde. En tepedeki insanın tavrı bu iken bürokrasinin bunu çözmemesi sıkıntı. İçerideki arkadaşlar da bunu söyledi. Gelen herkes bu işi çözmek istiyoruz diyor. İktidarda sizsiniz. CHP’mi çözecek? Ciddi olmak zorundayız. Gerekirse meclisin önünde de çadır kurabiliriz. Sesimizi duyuracağız. Bu ses duyulacak artık.

Baran Dergisi 575. Sayı