Kemalist Barodan Hukuka Tecavüz
2015 yılında yayınlanan bir yazısından dolayı Yeni Akit Gazetesi sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu hakkında İzmir Barosu suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu dikkate alan Küçükçekmece Savcılığı ise, hazırladığı iddianamede, Karahasanoğlu hakkında 4.5 yıl hapis talep ederek yapılan hukuksuzluğun üzerine tüy dikti.

Büyük tepki çeken kararla ilgili Medya Derneği ise, yaptığı açıklamada şuna dikkat çekti;

“Normalde ifade ve basın özgürlüğünü savunması gereken bir baronun, ideolojik olarak karşı olduklarının özgürlüklerine saygı göstermediğinin ispatı olan bu tavır, açıkça bir çifte standarttır.”
Karar, Türkiye’de karanlık ve gerici bir zihniyetin hukukçu kılıflar altında gizlenemeyip kimliğini ifşa etmesi bakımından kayıtlara geçerken, kararla ilgili Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Müdürü Ali Karahasanoğlu Baran’a açıklamada bulundu.
 
“Kemalist Riyakârlık”
 “İzmir Barosu’nun şahsında, tüm Kemalist grupların sergiledikleri bir riyakârlık var. Bir yandan “basın özgürlüğü” diyorlar.. Diğer yandan basın özgürlüğünün kısıtlanması noktasında en büyük mücadeleyi kendileri veriyorlar. Bir de siyasi iktidara eleştiri getiriyorlar, “basın hürriyeti engelleniyor” diye...” şeklinde konuşarak karardaki çelişkiye dikkat çeken Karahasanoğlu, şöyle devam etti;

“Hatta uluslararası gazeteci derneklerine bile raporlar yolluyorlar.. “Gazeteciler cezaevinde” diyerek.. Ama bir yandan da, kendi tabularına eleştiri getirilmiş diye, gazetecilerin cezaevine girmesi amacıyla suç duyuruları yapıyorlar. Basın hürriyetinin kısıtlanmasını istiyorlar. Ben, İzmir Barosu’nun, 2015 yılında gazetemizin internet sitesi yeniakit.com.tr’de yayınlanan bir yazı için yaptıkları suç duyurusunu bu riyakârlığın bir suçüstü hali olarak görüyorum. Daha fazlasını da yapacaklarından hiç kuşkum yok. Çünkü Akit Tv çalışanları için yaptılar. Benzer bir suçlama ile açılan davada, “Hiçbir indirim maddesi uygulanmasın. Ceza, üst sınırdan verilsin. Ayrıca ağırlaştırıcı sebeblerin varlığı kabul edilerek, ceza artırılsın” talebinde bulunmuşlardı.”
 
“Ceza 1,5 Yıldan Başlıyor...”
Savcılığın hakkında talep ettiği hapis cezasının 1,5 yıldan başladığını ifade eden Karahasanoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Bu noktada bana istenilen ceza, şimdilik 1.5 yıldan başlıyor. Bu bakış açısı ile, bu yasaklayıcı, basın hürriyetini ortadan kaldıracak yaklaşım ile, kanundaki üst sınırdan, yani 4.5 yıldan ceza verilmesi için talepte bulunacaklardır. Bizim için istenilen cezanın bir önemi yok.. “Oyuna giren, kol sallar” diye bir atasözümüz var.. Bu davalar açılacak, yargılamalar yapılacak. Ama bizi üzen, “Samimiyetsiz, ikircikli” tavırlar. Basın hürriyetinden yana imiş gibi kamuoyunda açıklamalar yapıp, ardından gazeteciler için suç duyurusunda bulunmaları... Bize düşen de, bu ikircikli tavırları ifşa etmek... Samimiyetsizlerin gerçek yüzlerini halka göstermek.”


Baran Dergisi 658. Sayı