«1.“Diyaloğun barışın simgesi, değerli büyüğümüz Fetullah gülen hocamıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.”
Bu lafı kim etti?
A)Red Kit      B)Tarzan     C)Meral Akşener      D)Melih Gökçek
 
2.“Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir.”
Bu lafı kim etti?
A)Barack Obama    B)Saddam Hüseyin  C)Meral Akşener   D)Bekir Bozdağ
 
3.“Yok cemaat devlete sızmış, yok cemaat devleti ele geçirmiş. Buna kargalar güler.”
Bu lafı kim etti?
A)Karl Marks      B) George  Washington   C) Meral Akşener   D) Hüseyin Çelik
 
4.“Fetullah Gülen hoca efendiyi 1975 yılından beri tanır ve kendisine çok saygı duyarım.”
Bu lafı kim etti?
A)Hürrem Sultan  B) İran Şahı Pehlevi   C)Meral Akşener   D)Bülent Arınç
 
5.“Aslında tüm dünyanın övgüler dizdiği ve bizim ülkemizin de minnettar olması gereken mümtaz bir şahsiyete, Fetullah gülen hoca efendiye saldırılara sessiz kalmamak lazım.”
Bu lafı eden kim?
A)Gargamel    B)Yalancı Pinokyo   C)Meral Akşener  D)Süleyman Soylu
 
6.“Hoca Efendimizin İzmir Kestane Pazarı’nda başlattığı hizmeti, bugün dünyanın dört bir yanında görmekten gurur duyuyorum…”
Bu lafı kim etti?
A)Sülün Osman    B)Tommiks     C)Meral Akşener   D)Binali Yıldırım
 
7.“Bu vizyonu ortaya koyan hoca efendiye saygılarımı arz ediyorum.”
Bu lafı kim etti?
A)Brad Pitt     B)Mel Gibson    C)Meral Akşener   D)Kadir Topbaş
 
8.“Bu başarının mimarı olan Fetullah gülen abimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”
Bu lafı kim etti?
A)Angelina Jolie  B)Ayşen Gruda  C)Meral Akşener  D)Fatma Şahin
 
9.“Sayın Fetullah Gülen, yüreğimiz buruk… Siz olmadan burada eğlenemiyoruz… Dönün artık… Özledik.”
Bu lafı eden kim?
A)Mehteran bölüğü  B)Davulcu Rıza  C)Meral Akşener  D)Erkan Tan
 
10.“Fetullah hoca cemaati dediğimiz kişiler bizim kardeşlerimizdir.”
Bu lafı eden kim?
A)Winston Churcill   B)Adolf Hitler   C)Meral Akşener   D)Mehmet Ali Şahin
 
11.“Eğer elimde imkân olsa hocaefendinin gelmesi içim lazım gelen altyapıyı hazırlarım.”
Bu lafı eden kim?
A)Müteahhit Cengiz   B)Tesisatçı Gaffur   C)Meral Akşener   D)Numan Kurtulmuş
 
12.“Bu sıla hasreti bitsin artık istiyoruz… Sıhhat ve afiyet diliyoruz… Hocaefendiyi ülkesine bekliyoruz…”
Bu lafı eden kim?
A)Ayı Yogi   B)Arı Maya  C)Meral Akşener  D)Tayyip Erdoğan
 
13.“17 üniversite kurmak için geldiler, hepsini onayladık… Okullar için yer istediler, verdik… Uluslararası alanda, devlet başkanlarına, bunları biz refere ettik (kefil olduk manasında). Olimpiyat dediler, her türlü desteği verdik… Ne nankörlermiş… Ne istediniz de alamadınız.”
Bu lafı eden kim?
A)Kayıp Balık Nemo   B)Fred Çakmaktaş   C)Meral Akşener  D)Recep Tayyip Erdoğan
Cevap anahtarını veriyorum. Alayının doğru cevabı ‘D’ şıkkıdır.»
 
Yukarıdaki sorular Yeni Çağ Gazetesi yazarlarından Murat İde’ye ait. Murat İde’nin 30 Haziran’da yayımlanan bu yazısında görüldüğü gibi İYİ Parti başkanı Meral Akşener’i parlatma ve Ak parti cenahında gözükmüş ve gözükmekte olan bir takım şahıslarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Fettoş sapığı ile ilişkilendirme çabası apaçık ortadadır. Hemen her sorunun cevap şıkkında genel başkanlarının ismi yer almakta fakat bir türlü genel başkanları sorularının cevabını teşkil etmemekte. Soruların tamamında cevap şıkkında ya Cumhurbaşkanı yahut AK parti saflarında yer almış ve almakta olan şahıslar işaretlenmekte.

Güzel…
Sayın İde’nin mizahî bir yönünün olduğu ve asgari bir kültürel altyapıya sahip bulunduğu yazısından anlaşılıyor. ‘Yiğidi öldür ama hakkını yeme’ babından bunu belirtelim. Fakat yazar, Yılmaz Özdil’in insanları aşağılamayı mizah zannettiği, CHP’nin Anadolu insanını küçük gören Jakoben aydın tipini yansıtan bir zekilik(!) gösterisine kalkmış. Oysa gerçek mizah, insanın anlam dünyasıyla gerçek hayatındaki davranışlarının çelişkilerini ortaya sermeli. Bunu yapan mizahçı, insana yol gösterici olur. Yazar, geçmişte olan ve günümüzde tam tersi bir mecraya girmiş ilişkileri mizah konusu yaparak kendisi mizahî konuma düşmüştür. Günümüzün FETTOŞ mamulü yapılarını, oluşumlarını halihazırda süren ilişkileri kamufle edip, eskiden olanlarla algı oluşturmaya çalışması enteresan ve gerçeği çarpıtmaya matuf. Fetö, bizim 30 yıldır söylediğimiz gibi Amerikan menşe ve destekli bir ihanet şebekesidir. Ülkemizi işgal girişimi olan 15 Temmuz Darbesi’ne kalkışıp 250’den fazla vatan evladını şehit, 2500’den fazlasının da gazi olmasına neden olan bir düşman işbirlikçisidir.

Şu anda mahkemeler Fetö aleyhine kararlar veriyorlar. Doğru da ediyorlar. Darısı tüm memleket düşmanı, Batı uzantısı hainlerin başına! Lakin bu kararlara rağmen yazar, FETÖ ile eylem ve söylemde tam örtüşen Parti ve kişiyi temize çıkarma derdindedir. Cumhurbaşkanı geçmişte FETÖ'yle ilgili yaptığı hatalardan dolayı açıkça milletten özür diledi ve sonrasında yapılan seçimlerle halk, kendisini affettiğini gösterdi. Akabinde son altı senedir de FETÖ'ye acımasızca saldırdı; yani gereğini yaptı. Kumandanımızın şu sözü, bu ve benzeri konulardaki şiarımızdır: “Hatadan dönene altundan köprüler inşa etmek lazım.”

Peki, bu tescilli örgütle bugün işbirliğinde olan, ittifak yapan kim? Bu kuruluşlar hangileri? Geçmişteki ilişkileri kınarken günümüzde millete meydan okurcusuna onlarla işbirliği yapmak neyin nesi? CIA’ya stratejiler hazırlayan Johns Hopkins Üniversitesi’nin raporunda, Türkiye’de muhalefetin dizayn edilip ABD çıkarlarına uygun davranacak bir hale getirilmesi, CHP’nin başından Deniz Baykal’ın indirilmesi öngörülmüştü. Ve bu gerçekleştirildi. Sadece CHP’yi dizayn etmenin yetmeyeceğini gören ABD ve işbirlikçisi FETÖ, MHP’yi de dizayn etmeye kalkmıştı. Ancak “ahlaksız bir durumu” olmayan Devlet Bahçeli’yi yemekte zorlandılar. MHP’ye ta baştan –Tansu Çiller döneminde- FETTOŞ’un milletvekili ve bakan olması için tavassut ettiği Meral Akşener ile operasyona kalkmışlar. Bunu sonradan öğreniyoruz. FETTOŞ bunu yaparken yargıda yuvalanmış baykuş avaneleriyle kurultay kararı aldırıp MHP’yi ele geçirmeye çalışmış fakat Devlet Bahçeli’nin direnmesi ve Tayyip Erdoğan’ın örtülü desteği ile bu saldırı püskürtülmüştü. Tüm Anadolu insanı, hakikatten bir nebze payı olan vicdanı açık insanlar buna bizzat şahitlik etti.

Bu dünyada her kim varsa bir dünya görüşüne mensup ve hakikate taliptir. Herkes mensup olduğu dünya görüşü zaviyesinden insanlarla muhatap olur; bilse de bilmese de... Bu süreçte kendi görüşünü dışa doğru kabul ettirme ve yayma gayreti içine girer. Bunu anlayışla karşılarız. Yazarımız da bunu yapmış. Algı oluştururken dikkat edilmesi gereken husus, tutarlılık ve samimiyettir. İster bâtıl isterse hak kutbundan olsun davasında samimi ve tutarlı olan kazanır. Herkes bir şey iddia ederken o iddiayla ilgili hususların kendi cephesine de sorulacağını düşünmesi gerekir. Dava adamlığı inceler incesi bir yoldur. Bunu düşünmesi ve buna göre insanın kendini hazırlaması gerekir. Bay Yazar’ın bunu yaptığını zannetmiyoruz. Kendisi geçmişte kalıp günümüzdeki ilişkileri sorgulamadan “kendi hakikatini” yutturmaya çalışmıştır. Cinlik yapmıştır. Biz de Bay Yazar ve savunduğu kliğe geçmişten beri gelen ve halen süren durumlarla ilgili direk eylem ve söylemler üzerinden sorular hazırladık. FETÖ’cüler gibi kopya verip cevabı söylemiyoruz. Size ve Anadolu insanlarının akıl ve basiretine bırakıyoruz.
 
Bizden sorular;
1)“Selahattin Demirtaş hapisten çıkarılmalı, seçimde partisinin başında olmalı.”
Bu lafı kim etti?
A)Melih  Gökçek    B)Devlet Bahçeli  C)Meral Akşener   D)Binali Yıldırım
 
2)15 Temmuz ülkemizi işgal darbesinden üç dört ay önce “Ben Temmuz ayında başbakanım ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesiyle ülkeyi yöneteceğim” diyen kimdir?
A)Devlet Bahçeli    B)Tayyip Erdoğan    C)Meral Akşener    D)Doğu Perinçek
 
3)Aşağıdaki siyasetçilerden hangisi Diyarbakır’dan Selanik’e sürgün edilen bir Ermeni ailenin çocuğu iken vaftizli vaizin elinden tutmasıyla siyasete sokulmuş ve ülkücü camiaya kakalanmış bir kriptodur?
A)Cemal Enginyurt   B)Yavuz Ağıralioğlu   C)Meral Akşener(Asena)   D)Engin Alan

4)Fettoş adlı diyalogcu hainin MHP’yi dizayn etmek için kullandığı ahlaksızca oyunların başaktristi ve bu başaktristle ilişkilendirilen söz ya da eylem hangi şıkta verilmiştir?
A) Füsun Erbulak-60 günlük bir şey
B)Nur Sürer-Kirazlar Çiçek Açtı
C)Meral Akşener-Trump da bana geçirir
D)Lale Mansur-Düş Gezginleri
 
5) “Pennsylvania papazı salya sümük ağlak vaizin 15 Temmuz’da tutuklanan avanelerine ‘Rüyada bir müjde geldi, Allah sizi bir kadın eliyle yakında kurtaracak’ derken kasd ettiği kadın aşağıdakilerden hangisidir?
A)Murat ide’nin ebesi
B)Banu Alkan
C)Meral Akşener
D)Müjde Ar
 
6)Aşağıdaki gruplardan hangisi İstanbul seçimlerinde ittifak yapmışlardır?
A)CHP-AKP    B)CHP-MHP-AKP   C)CHP-İYİ PARTİ-FETÖ-HDP D)AKP-FETÖ-İYİ PARTİ
 
7)“Haçlıların kırmızı çizgileri var; Anadolu insanına bir şey yapmazlar. Gelip Türkiye’deki zalimi indirsinler” diyen Fetö domuzu hangi lideri kastetmiştir?
A)Ekrem İmamoğlu  B)Meral Akşener   C)Tayyip Erdoğan  D)Kemal Kılıçdaroğlu
 
8)“İki ceketle Pensilvanya’da 500 yüz dönüm çiftlikte semizlenen mütevazı bir hayat yaşayan sarıklı sapık fettoş hangi siyasetçiyi Tansu Çiller’e bakan yaptırmıştır?
A)Ornella Muti   B)Duygu Asena  C)Meral Akşener  D)Pakize Suda

9)İyi partinin İstanbul seçimlerinde desteklediği Ekrem İmamoğlu HDP başkanı Selahattin Demirtaş için hangi sözü söylemiştir?
A)Pensilvanya haini ile birlikte mücadele edelim.
B)Ey emperyalist Amerika Ortadoğu’da senin ne işin var.
C)Selahattin Demirtaş iyi bir siyasetçidir.
D)Çukur kazanlar bizim arkadaşımız olamaz.
 
10)Amerika FETÖ ile hangi siyasetçiye operasyon çekiyor?
A)Mansur Yavaş   B)Sadi Somuncuoğlu   C)Tayyip Erdoğan   D)Meral Akşener
 
11)Aşağıdakilerden hangi siyasetçinin ülkücü kimliği meccanidir?
A)Ramiz Olgun   B)Sadi Somuncuoğlu   C)Meral Akşener   D)Yılma Durak
 
12)Şu anda hangi şahıs Fetö hakkında menfi bir söz söylemekten kaçınıyor?
A)Tayyip Erdoğan   B)Süleyman Soylu   C)Meral Akşener   D)Binali Yıldırım
 
13)Hangi şahıs FETÖ’nün televizyonunda yorumculuk yapmış ve Fenerbahçe takımını şike ile ilişkilendirmiştir?
A)Binali Yıldırım   B)Tayyip Erdoğan   C)Ekrem İmamoğlu   D)Devlet Bahçeli
 
14)Fetullah ve avaneleri ile 28 Şubat’ta Mesut Yılmaz’ı destekleyen Süleymancılar hangi siyasetçimize “firavun” lakabını takmışlardır?
A)Ekrem İmamoğlu  B)Selahattin Demirtaş  C)Tayyip Erdoğan  D)Meral Akşener


Baran Dergisi 652. Sayı