Her şeyden evvel tüm Müslümanların Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İslâm’a ve Müslümanlara karşı, İslâm’ın, Arapların, Türklerin ve insanlığın düşmanlarıyla ittifak kuran, iş çeviren hain münafıkların sonunun gelmesini temenni ediyorum. Müteaddit defa tekrar ettiğim şu hususu unutmamalıyız ki, bahsettiğim güruhun başını, resmî olarak en üst seviyede çeken güç, İsrail’in müttefiki olan Suudi Arabistan Krallığı’dır. İslâm’ın mukaddes iki bölgesi Medine-i Münevvere ve Mekke-i Mükerreme bu hainlerin, ajanların, Siyonist işbirlikçilerinin, münafıkların kontrolü altında. Ve yine sürekli üstüne basarak söylediğim üzere diğer bir mukaddes bölge olan Kudüs, Müslümanların, Hıristiyanların ve hatta Siyonist olmayan gerçek Yahudilerin düşmanı olan Siyonistlerin işgali altında. Hülasa ehemmiyetli İslâm beldeleri işgal altında.

Bu hafta Kolombiya’da, önümüzdeki hafta ise Türkiye’de başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. Türkiye seçimlerinin alâka çeken yönü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri erken tarihe alması ve yeni bir seçim sisteminin uygulanacak olması. Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı olmak için aday. Pazar akşamı Erdoğan’ın yeniden seçilmiş olacağını umuyor ve düşünüyorum. Aynı anda yapılacak milletvekili seçimleri için de farklı bir plan izleyerek ittifak yaptı. Türkiye’de yapılacak seçimlerin, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkesin sosyal barış ortamına kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Öte yandan Kürt temsilcilerinin cezaevinde tutulmasını ve seçimlere bu şartta katılmalarını da tasvip etmiyorum. Öte yandan M. Kemal’in mirasını sahip çıkanların da kucaklanması gerektiğini düşünüyorum. Gelecekte yaşanacaklar hakkında karamsar değil; bilakis iyimserim.

Kolombiya’da geçtiğimiz günlerde seçimler yapıldı ve birinci turda netice elde edilemedi. Seçimlerin ikinci turu yapılacak. Devrimci solun adayı ile sağ kanadın adayı yarışacak. Sağın adayı Ivan Duque Kolombiya’nın bağımsızlığını kazanmasından bugüne kadarki idarecilerin olduğu gibi Kolombiya’nın bağımsızlık çizgisine uygun bir aday değil; fakat kazanmaya yakın. Duque, birinci turun ardından Kolombiya eski devlet başkanı Alvaro Uribe’nin de desteğini aldı. Uribe, kriminal bir adamdır, babası 1983’te FARC tarafından öldürülmüştü. Uyuşturucu kartelleriyle ilişki içerisindeydi.

Seçimlerde solun adayı olan Gustavo Petro ise eski bir gerilla. Kolombiya’da çok uzun yıllar gerillalar ile hükümet arasında bir savaş yaşandı. Geçtiğimiz sene yapılan bir anlaşma neticesinde barış ortamı tesis edilmişti. Katolik Kilisesi de Kolombiya’da bir devrim için çok çaba sarfetti. Duque’nin başkan olması hâlinde bu barış ortamı sıkıntıya girebilir. Kolombiya hükümeti ile FARC senelerce birbiriyle savaştı. Legal planda faaliyet yürüten devrimciler devlet tarafından düzenlenen suikastlara maruz kaldı, politik sebeplerle cezaevlerine atıldı. Yoldaş Petro da bu mücadelenin içerisinde yer almış birisi.

Petro, geçmişte lider Chavez’in politikalarını destekleyen birisi. Zira yakın dönemde Hugo Chavez ile alâkalı açıklamaları da oldu. Hayatta iken Chavez ile görüşmeler de yapmıştı. Bugün ise Kolombiya ile Venezüella arasında yüksek bir gerilim var ve Petro da Venezüella hükümetinin karşısında... Oysaki Venezüella bayrağında sekiz yıldız bulunuyor ve bunlar Simon Bolivar’ın idealindeki Büyük Kolombiya’yı temsil ediyor. Chavez’in teklifi neticesinde parlamentonun da kabulüyle Venezüella bayrağına sekizinci yıldız ilave edilmiştir. Kolombiya seçimlerinde, vatanseverlerin faydasına bir netice çıkmasını temenni ediyorum. Çünkü Venezüella ve Kolombiyalıların çıkarları da, düşmanları da ortaktır. Venezüella için bugün şartlar en kötü duruda.

Son olarak, Allah liderimiz büyük Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’na rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun!
 
Allahü Ekber!
16.06.2018


Baran Dergisi 597. Sayı