Şu an ABD’de neler yaşandığına dair bir yorum yapmak istiyorum. ABD, modern bir imparatorluk. Yeni başkanını seçti ve bu başkan devrimci bir adam olmamasına rağmen ABD açısından Trump’tan kat be kat daha iyi birisi olabilir. Herhangi birisi dahi Trump’tan daha iyi olabilir.

ABD kongresine bir saldırı gerçekleştirildi, gerçekten inanılmaz bir hadiseydi; bunun bu yüzyılda yaşanan en ehemmiyetli hadiselerden biri olduğunu düşünüyorum. Kongre binasına saldıranlar Trump tarafından cesaretlendirildi; elbette mevzuda kasıtlı yahut kasıtsız ihmalkârlıkla var. ABD’de büyük bir insan topluluğu kirli bir insan olmasına rağmen Trump’ı destekledi ve bu destek sadece seçimle de kalmadı, çılgınca bir hâl aldı, şiddete dönüştü.

ABD, ahlâkî, içtimaî ve iktisadî bakımdan bir krizin içerisinde bulunan ve bundan kurtulmak için arayış içinde olan bir ülke. Yeni başkan nasıl bir politika seyredecek göreceğiz, umarım yanlış hevesler peşinde koşmaz. Kendisi Obama döneminde görevliydi. Obama önemli bir başkandı; fakat birçok politikasını onaylamadığımı herkes biliyor. Neredeyse hiçbir politikasını onaylamıyordum; hususiyetle Amerikan ordusunun geleneklerini devam ettirerek Usame bin Ladin’i öldürüp bedenini ele geçirdikleri hâlde yaptıklarını asla tasvip etmiyorum. Kabul edilebilir değildi.

Ne olursa olsun, ABD için 50-60 yıldır seçilen tüm başkanlar Trump’tan daha iyidir. Fakat ABD şimdi böyle birisiyle muhatap. Kimbilir, Trump başka bir şeyler de deneyebilir; fakat ABD seçmenlerinin bir kısmı ona şiddetli bir öfke besliyor. Kendisinin başkanlık koltuğunda olması gerektiğini düşünüyordu ve bu sebeple başkanlığı kendiliğinden bırakmadı; ama yine de yeni başkan şu an görevde.

Obama öncesinde Cumhuriyetçi ABD Başkanı George Bush idi ve Bush ne olursa olsun siyasî tavsiye alan birisiydi. Kendisi Irak hususunda yönlendirildiğini ve ölümlerin kendisinden kaynaklanmadığını söylemişti. Babası döneminde, yani I. Körfez Savaşı’nda savunma bakanı olan, kendisi döneminde ise başkan yardımcısı olan Dick Cheney, bu savaşlarda önemli bir rol oynadı. Bir petrol şirketiyle ilişkisi vardı ve savaşlar neticesinde milyonlarca dolar kazandı. Saddam Hüseyin’i İsraillilerin de desteğiyle şehid ettiler. O günden bugüne ABD hâlâ Irak’ta bulunuyor, savaşıyor, saldırıyor. Bu ne kadar sürecek bilmiyoruz; fakat Irak bir an evvel bağımsız bir ülke hâline gelmelidir.

Her neyse, zannediyorum ki kim gelirse gelsin Trump’tan daha iyi olacaktı.

***

Irak’tan bahsetmişken… Irak’ta ilk direnişi başlatan kişi İzzet İbrahim ed-Dûrî idi. Tarihî bir rol oynadı ve onun yerini hiç bulamadılar. Ed-Durî sufî bir Müslüman’dı ve bu sebeple Arap Yarımadası’ndaki Vehhabiler tarafından sevilmiyor, düşman olarak görülüyordu. Mekke ve Medine’yi de elinde bulunduran Suud Kraliyet ailesi Yahudi kökenlidir. Mukaddes beldelerin düşmanla işbirliği yapan bu aileden kurtarılması gerekiyor. Bunun başka bir devlet eliyle değil, bizzat Arap halkının eliyle gerçekleşmesi lâzım. İsrail başbakanı, İsrail tarihinin dahi en azılı suçlularından birisidir. Onun döneminde Suudi Arabistan ile İsrail bu kadar yakın, barış kampanyaları düzenliyorlar.

***

Venezüella halkı koronavirüs sebebiyle seferberlik hâlinde. Ateşe atılan memleketim Venezüella’da hasta sayısı bir ay önceye nispeten artıyor. Orada olmadığım için sebebini bilmiyorum. Fakat yine de bölgeye göre vaziyet çok iyi, hatta Brezilya’ya sağlık konusunda yardım bile gönderilebilir. Latin Amerika’da virüsten en az etkilenen ülkenin Venezüella olması sevindirici. Fakat buna rağmen Venezüella zor durumda ve direnmeye devam ediyor.

Siyonistler tarafından kontrol edilen ikinci vatanım Filistin’de de koronavirüs ile alakalı önlemler devam ediyor.

İran pandemi sebebiyle berbat bir vaziyete geldi. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Onların da atlatacağını düşünüyorum.

Türkiye, koronavirüsten en az yara alan ülkelerden biri. Tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye’yi bekliyoruz. Yakın bir zamanda göreceğiz. Türkiye salgın ile alakalı gerekli tedbirleri alıyor. Kumandan Mirzabeyoğlu’nu tanımış olduğum için şükrediyorum. Onun hâlâ aramızda olduğunu, söylediklerimi duyduğunu düşünüyorum. Büyük Türkiye’de onun çok önemli bir rolü ve payı var.

Ümid ediyorum, Türkiye’de tüm halkı koruyacak gerekli tedbirlerin alınması sayesinde milyonlarca insanın koronavirüse yakalanmanın önüne geçilecek ve Türkiye bu hastalıktan temizlenecektir.

***

71 yaşındayım ve senelerdir cezaevindeyim. İlk sekiz sene uyuyabiliyordum; fakat daha sonra uyumama engellemeye başladılar. 10 senedir tecrit altındayım ve bu çok zor. Gardiyanların büyük bir çoğunluğu ve bazı idareciler bana destek oluyor. İllegal olarak cezaevinde tutulmama rağmen sorun çıkarmamamın bunda etkisi var. Neler olacağını bilmiyoruz.

Fransa koronavirüs tedbirlerini en geç alan ülkelerden biri. Bu sebeple pandemi burayı çok etkiledi. Çünkü burada ilaç şirketleri çok güçlü. Her sene milyonlarca dolar kazanıyorlar ve Fransa bu ilaç şirketlerinin sabotajına uğruyor. Bu sebeple birçok insan hastalığa yakalanıyor ve ölüyor.

Lâ ilâhe illallah Muhammedür-resûlüllah!

Allahü Ekber! - 23.01.2021

Baran Dergisi 733.Sayı