Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcü Vekili Bernard Onyeuko, basın açıklamasında, ülkede 1-14 Ekim tarihleri arasında Boko Haram üyelerine karşı operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Onyeuko, operasyonlarda toplam 13 bin 243 Boko Haram üyesi ve ailelerinin teslim olduğunu söyledi. Bu süre içerisinde 29 Boko Haram üyesinin etkisiz hale getirildiğini bildiren Onyeuko, 13 üyenin de yakalandığını ifade etti.

Onyeuko, operasyonlarda çok sayıda teröristin yaralı olarak kaçtığını, teröristlere ait önemli mühimmatların da ele geçirildiği bilgisini paylaştı.

Örgüt, son yıllarda düzenlenen operasyonlara rağmen, Afrika'nın en fazla nüfusuna sahip ülkesi Nijerya'da hala ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişinin öldüğü biliniyor.