Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Ali Erbaş'ı tebrik etti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi twitter adresinden, “Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Ali Erbaş'ı tebrik ediyor; görevinde başarılar diliyorum. Rabbim, görevinde yardımcısı olsun” ifadesini kullandı. 

Resmi Gazetede Yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığına Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığına Erbaş'in atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararı, 23 Nisan 1981 ve 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi ile 22 Haziran 1965 tarihli ve 633 sayılı Kanunun 3. maddesi uyarınca alındı. 

Diyalogcu Ali Erbaş

Başkanlığını Fetullah Gülen'in yürüttüğü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın öncülüğünde kurulan Kültürlerarası Diyalog Platformu'nun başını Cemal Uşşak çekiyor. FETÖ'nün para babası ve Türkiye ayaklarından birisi olan Cemal Uşşak'ın yönetim kurulunda olduğu KADİP'in yönetim kurulu listesinde Prof. Ali Erbaş da yer alıyor. KADİP'in açılımı Kültürler Arası Diyalog Platformu. Eski ismi ise Dinler Arası Diyalog. 

Kültürler Arası Diyalog Platformu üye listesi ise tamamen FETÖ'cülerden oluşmakta. Bu süreçte KADİP'in yönetim kurulu başkanlığını ise 1993-1995 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık yapan ve adı Adil Öksüz ile anılan Suat Yıldırım yapmıştı. Suat Yıldırım ile tüm Abant toplantılarında yer alan isim ise Prof. Ali Erbaş. Hatta bu Abant toplantılarına katılan isimlerden bazıları da 15 Temmuz darbe girişiminde bizzat dahil olan Graham Fuller ve Henri Barkey. 

Hayrettin Karaman'ın Polemik Değil Diyalog kitabında diyalog meselesinde beslendiği kişiler ise Ali Bulaç, Ali Erbaş, A. Gökçe, Cemal Uşşak, F. Tuncer, İlyas Üzüm. Bu kitapta Ali Erbaş'ın şu sözü yer alıyor: "Müslümanlığı Peygamberimize tahsis edemeyiz."

FETÖ darbesi kadar bile Dinlerarası Diyalog meselesi tehlikeli görülmüyor. Fetullah Gülen bu hristiyanlaştırma projesini Türkiye'de Ehli sünnet vel cemaatin dışında hiçbir cenah sorun olarak görmedi. Halbuki, 15 Temmuz darbe girişiminin amacı, dinlerarası diyaloğu yaymak ve bu doğrultuda Anadolu'yu Hristiyanlaştırmaktı. Rüzgar ne yönden esse o yöne esen medya, şimdi Ali Erbaş'ı aklamaya çalışmakta.