28 Şubat zulmünü aratmayan bir olay da Batman’da yaşandı. Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş imzası ile Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı'na gönderilen yazıda; Üniversitenin Batı Raman Kampüsü'nde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimliği net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişinin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı belirtildi. Yazıda bu tür giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve dekanlığa bilgi verilmesinin talep edildiği belirtildi. 
 
Rektör Durmuş imzalı yazının sonunda da şu ifadeler yer aldı: "Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını hususunda gereğini rica ederim."
 
Batman Üniversitesi Rektörü’nün açıklamaları, FETÖ’nün 28 Şubat sürecinde başörtüsü eylemleri hakkında “Bu protestocular kadın kılığına girmiş provakatörlerdir, başörtüsü furuattır” açıklamalarını hatırlattı. Takiyeciler 28 Şubat’ı her yerde sürdürmeye niyetli.

 
YÖK İnceleme Başlattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Batman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin üniversitenin İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderilen yazıyla ilgili, "konunun hassasiyeti ve önemi dikkate alınarak" inceleme başlattı.
YÖK'ten edinilen bilgiye göre, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan, Batman Üniversitesi Rektörlüğünce öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin, üniversitenin İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderilen yazı hakkında, konunun hassasiyeti ve önemi dikkate alınarak vakit geçirmeksizin inceleme başlatıldı.
YÖK Başkanlığı, "inceleme" yapmak üzere, YÖK Denetleme Kurulunu görevlendirdi.



Öğretim Görevlisini Görevden Aldı

Yaşanan gelişmlerin ardından üniversite rektöründen skandal bir karar daha geldi. Rektör tarafından olayı basına yansıtmakla suçlanan Batman İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yrd. Doç. DR Davut Okçuyu üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı.