28 Şubat'ın genç mahkûmlarından biri de Cihat Özbolat. 22 yaşında FETÖ’cü hakimler tarafından haksız yere içeri alındı. Kendisiyle yaşıt ve aynı suçla suçlanan Yakup Köse ve şehit Halil Kantarcı ise bu dosyalardan dışarı çıkarken, Özbolat 22 yıldır cezaevinde yatıyor.
Özbolat’ın suçu ise, 28 Şubat döneminde başörtü eylemlerine katılması ve pankart asması… Bu eylemleri ise 28 Şubat’ın Müslümanlara göz açtırmayan darbecilerine karşı yaptı. 1995 yılında Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan Özbolat, iktidar değiştiği ve FETÖ’cü hâkimler yargılandığı halde hala içeride…

Cezayı Veren FETÖ’cü Hâkim

İlk mahkemede örgüt üyeliğinden 36 yıl hapis verdiler Özbolat’a. Gerekçeli kararda Yargıtay’a mesaj gönderir gibi ‘daha fazla ceza veremiyorum’ ifadesi verilmiş. Özbolat’ın dosyası Yargıtay’a gittiğinde Şişli Karakolu’ndan tutanak istemişler, fakat tutanak bulunamamış. Daha sonra 2001’de idama döndürmüşler cezayı. Özbolat “İBDA-C örgütünde bana da rol biçmişler, ancak liderlik ile suçlanıp 16 yıl boş yere yatırdıkları Salih Mirzabeyoğlu tahliye edildi, biz hala yatıyoruz. Bize ceza veren hâkim Şerafettin İste Fetullah Gülen’in gıyabi tutukluluğunu kaldıran ve böylece yurt dışına kaçmasına sebep olan kişi. Bu zat bize ceza vermeden önce Orgeneral Kıvrıkoğlu’yla konuşmuştu” diyor.

Özbolat, Erdoğan’a İstekte Bulundu

Özbolat’ı yargılayanlar ise FETÖ’cü… Özbolat’ın Erdoğan’dan bir talebi var. Gerçek Hayat Dergisi’ne konuşan Özbolat, “Tayyip Erdoğan’dan beklentimiz, 28 Şubat mağduru insanları ailelerine kavuşturması. Mahkeme, siyasi davalar diyerek bu işi hükümete, hükümet de mahkemeye bırakıyor. 5 senedir serbest bırakılma umuduyla yaşıyorum. 15 Temmuz’dan sonra OHAL ile bizi kesin bırakırlar diyorduk, ancak olmadı. Cumhurbaşkanımız, ‘beni de o zaman idam edeceklerdi’ dediği halde, kimse dikkate almadı. Aslında meseleler çok iç içe. Biz bu sürecin zindanda mağduriyetini çekmeye devam ediyoruz” diyor.

Tek Dileği Ölmeden Önce Oğlunu Görmek

Metris cezaevine İBDA-C koğuşuna koyulduktan sonra onları tanımaya başladığını söyleyen Özbolat, kitap okuyarak, sohbet ederek, zikir çekerek cezaevi günlerini geçirdiğini ekliyor. Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitiren Özbolat, Tarih Bölümü’ne kayıt olduğunda OHAL’den dolayı kaydı iptal olmuş. Bir diğer uğraşısı ise resim çizmek. Çizdiği resimleri evine, eşine, dostuna gönderen Özbolat’ın yaşlı annesinin tek dileği, ölmeden önce oğlunun özgürlüğüne kavuştuğunu görmek.