AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bugün yapmış olduğu açıklamayla halktan ne kadar kopuk olduklarını bir kez daha ortaya koydu. Son günlerde gerek anayasa, gerekse de İstanbul Sözleşmesi çıkışlarıyla Ayasofya’dan hakikati dile getiren Baş İmam Mehmet Boynukalın Hoca halkın büyük teveccühünü kazanmıştı. Hakikatlerin yüzüne çarpılmasından rahatsız olan bazı AK Partililer de Boynukalın Hoca’ya saldırmaktan imtina etmemişti. Hadiselerin üzerinden bir haftadan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Boynukalın Hoca hakkında bir açıklama yaparak "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!" ifadelerini kullandı. Oysa Ayasofya Camii imamı Mehmet Boynukalın, bugün sadece faizle alakalı “Müslüman” olduğunu söyleyen herkesin bilakaydüşart kabul etmesi gereken bir paylaşımda bulunmuş, "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir." ifadelerini kullanmıştı. Acaba Turan, Boynukalın Hoca’nın faiz ile alakalı hakikatleri dile getirmesinden mi rahatsız oldu; ne yapsın mesela Boynukalın, “faiz haram değildir” mi desin?

Bir Bedel Ödeyene Sorduk

Turan’ın bahsettiği gibi bir üzüntünün söz konusu olamayacağını bilmemize mukabil tahkim etmek için Ayasofya için bedel ödeyenlerden biri olan Ramazan Bora’ya, Boynukalın Hoca hakkındaki görüşlerini sorduk. 90’lı yıllarda Ankara’da Ayasofya için düzenlemiş oldukları bir eylem sebebiyle gözaltına alınan, 15 gün işkence görüp akabinde üç ay cezaevinde kalan Bora, Mehmet Boynukalın Hoca’nın tavrından son derece memnun olduğunu belirtirken “Hocamızı takdirle takip ediyoruz, Allah kendisinden razı olsun. Ehl-i Sünnet hassasiyetine sahip, bulunduğu mevkinin hakkını vermeyen çalışan bir hoca olarak görüyoruz. Senelerce Tayyip Erdoğan’ın sırtına binip geldikleri makamların hakkını vermeyen, mücadele etmekten imtina eden tipler ise hocaya saldırıyor. Ayasofya açılıyor Müslümanlar bayram ederken bunların sessizliğini görüyoruz, İstanbul Sözleşmesi kaldırılıyor Müslümanlar sevinirken bunlar üzülüyor. Hadiselerin bu kadar hızlandığı bir dönemde yük olmaktan başka bir şey yapmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Bora’nın söyledikleri, esasında topyekûn Müslüman Anadolu halkının hissiyatının ifadesidir. Bülent Turan gibiler halktan kopuk oldukları için anlayamazlar, üstüne kendi rahatsızlıklarını Müslümanlara mâl edip zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışırlar; fakat halkın asıl rahatsızlığının kendileri gibilere olduğunu, İslâm düşmanlarına yönelecek nefretin kendilerini çoktan hedef aldığını da göremezler. Halkın önüne takoz olmaya kalkmayın bizden söylemesi…