Uzunca bir süredir Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan “Kürt kantonlarına” Amerika tarafından yapılan askerî yığınak tartışma mevzuu. Türkiye’nin millî güvenliği açısından tehdit olarak gördüğü YPG-PYD’ye, yine Türkiye’nin sözde müttefiki olan ABD’nin yapmış olduğu silah yardımı ve kurduğu ordu, Amerika’nın esastan düşmanımız olduğunu bir kez daha gösterdi.

Malûm, memleketimiz yaklaşık bir asırdır örtülü bir Batı işgali altında. Türkiye’de yaşanan sosyolojik dönüşüm ise idareyi bağımsızlık yolunda adımlar atmaya sevk ediyor, dış şartlar da bunu zarurî kılıyor. Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun tabiriyle, “şartlar Türkiye’yi tarihî misyonunu üstlenmeye zorluyor.” Büyük Doğu-İbda fikir mihrakı merkezinde gerçekleşen bu sosyolojik dönüşüm Batı’yı fazlasıyla rahatsız ediyor. Batı’nın her dediğini yapan ‘emir eri’ vaziyetinden kurtulmaya başlamamız dolayısıyla bugüne kadar yularını bırakmamak için saldırdıkları Türkiye’ye, artık, Müslüman Anadolu İnsanı’nı boğmak için taarruz ediyorlar.

Dışarıdan gelen tazyike muhatap olurken, içeride ise ipleri Emperyalistlerin elinde olan kuklalar kendilerine ihâle edilen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyor. Bu yoğun saldırının üstesinden gelebilmenin yegâne yolu ise dünya görüşünün emrinde bir iktidar-devlet tesis etmekten geçiyor.

Kapağımızda bu mevzuyu değerlendirdik ve “Bu Tuzaktan Derin Aklın Yönettiği Derin Siyasetle Çıkarız” manşetini attık.

Kapak mevzumuzu Ömer Emre Akcebe, “Milletimize Yakışır Bir Devlet İstiyoruz” başlıklı yazısında işledi. Yine kapak mevzumuzla alâkalı olarak Faruk Hanedar, “Batı’nın Korkusu Büyük Doğu-İbda” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Sabah gazetesi dış haberler müdürü ve yazarı Bercan Tutar ve Doç. Dr. Serhat Erkmen, ABD tarafından silahlandırıldıktan sonra 30 bin kişilik ordu halinde Suriye’nin kuzeyine yerleştirilen “PYD ordusu” etrafındaki gelişmeler hakkında Baran’a değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Turplu, “Bir Kelime: Muhalif” başlıklı yazısıyla dergimizde...

Çakal Carlos (S. Muhammed), “İran ve Tunus’taki Protestolar”dan bahsediyor.

Geçtiğimiz hafta Baran ekibi olarak Ankara’yı ziyaret ettik ve bir dizi söyleşi gerçekleştirdik. Ak Parti Milletvekili Hulusi Şentürk ile yine bir yıldönümüne girdiğimiz ve getirdiği mağduriyetler hâlâ devam eden 28 Şubat sürecini ve AK Parti-MHP ittifakı çerçevesinde Türkiye’nin siyasî atmosferini konuştuk. Bu söyleşiyi şiddetle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Cumali Dalkılıç, ziyaretimiz kapsamında “Ankara Temasları” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Öte yandan, Gazeteci-Yazar Tayyar Tercan ile “Son 28 Şubat Kampanyası” hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.
Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun dergimizde her hafta düzenli olarak yayımlanan eseri Ölüm Odası B-Yedi’nin bu haftaki başlığı, “Mağara (Sınırda Sınırsızlık)”...

Osman Temiz, “Sokrates ve Horoz Borcu” başlıklı yazısının üçüncü bölümüyle sizlerle.

Gülçin Şenel’in, arka kapağımızda değerlendirdiğimiz yazısının başlığı “İntihalin ‘Bilimsel’ Yöntem Olarak Tasviri”...

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Allah’a emanet olunuz...

İntikam hissiniz daim olsun…