Selâm ile…
Türkiye’nin, ABD’yi karşısına alarak Afrin’e operasyon başlatması, birçok devleti rahatsız etmişti. Türkiye aleyhine birçok açıklama yapıldı. Halihazırda yerel ve global tüm güçlerin aktif olarak sahada olduğu Suriye topraklarında altı-yedi yıldır terör estirenler, Türkiye’nin müdahalesine karşı çıktı. Üstüne üstlük memleketi yangın yerine dönmesine rağmen emperyalistlere ses çıkarmayan Esed rejimi de, sanki ortada Suriye diye bir devlet kalmışçasına Zeytin Dalı Harekâtı’nın Suriye’nin toprak bütünlüğüne müdahale olduğunu iddia etti. Dergimizi baskıya hazırladığımız saatlerde ise Esed’e bağlı rejim yanlısı milislerin Afrin’e girmeye başladığı haberi ajanslara düştü. Rusya’dan habersiz adım dahi atamayan Esed’in, böyle bir hamleye kendi başına karar veremeyeceği aşikâr. Dolayısıyla nasıl ki Amerika dost ve müttefik görünüp yüzümüze gülerken bizi arkadan hançerliyorsa, Rusya da menfaatlerini temin için aynısını yapmaktan çekinmeyecektir. İlk olarak bunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Dönüşü olmayan bir yola girdiğimizi defalarca dile getirmiştik. Artık merkezde Müslüman Anadolu halkı ve Türkiye olmak üzere İslâm dünyasının âli menfaatleri için bu savaştan dönemeyiz. Nitekim toplumdaki bütünleşme, ordunun İslâmî motiflerle bezeli bir harekât gerçekleştirmesi, içinde hinlik olmayan herkesin meselenin ciddiyetinin farkında olduğunun göstergesi. Kararlılığımızı kaybettiğimiz, en küçük tavizi verdiğimiz anda varlığımızın sorgulandığı bir noktaya geliriz.
***
Dış politikada hayatî bir gündemin içerisinde yol alırken dış politikanın katalizörü mesabesindeki iç politikada pek de değişen bir şey yok. Kastımız kısa vadede değişen bir şey olmadığı değil; üzerinden 21 sene geçmesine mukabil 28 Şubat’ın tutsak ettiği Müslümanlar hâlâ Medrese-i Yusufiye bildikleri cezaevlerinde. Üstelik biz cezaevlerindeki Müslümanların tahliye edilmesini beklerken gönüldaşımız Sebahattin Arslan 28 Şubat’tan kalma bir davasından dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezası ise malûm; Müslüman olmak ve 28 Şubat sürecinde Kemalist İslâm düşmanlarına karşı mücadele etmek. Sen kalkıp sınır ötesinde İslâmî motifleri kullanarak operasyon yapacaksın, öte yandan Müslümanlar senin hâkimiyetinde olan cezaevlerinde 20 senedir esir tutulacak; “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” derler adama! Bu zulüm sabır eşiğini çoktan aştı!

Bu meseleyi değerlendirirken Sebahattin Arslan’ın tabirini kapağımıza taşıyarak “Bitmeyen 28 Şubat Yapmışlar” manşetini attık ve Üstad’ın Sakarya şiirinden “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” dizelerine yer verdik. Kapak mevzumuzu Ömer Emre Akcebe “28 Şubat ve Siyasî İktidarsızlık” başlıklı yazısında işledi.

Çakal Carlos (S. Muhammed), Amerika’nın Türkiye ile barışma çabalarından bahsediyor.

Baran Demir, “Rusların Gözünden Türkiye” başlıklı yazısında tarihî birkaç anektod çerçevesinde Rusların Türkiye’ye nasıl baktığını işliyor.

Cumali Dalkılıç’ın başlığı “Arınma Çağında Savaş -Niyet Ettim Allah Rızası İçin Cihada!-”...

Abdullah Kiracı, en basit hâliyle üretim ve tüketim arasındaki ilişki diye tanımlanan “Ticaret” bahsine giriş yapıyor.

28 Şubat zulmüne maruz kalan Şahımerdan Sarı geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye iade edildi. Bu vesileyle Şahımerdan Sarı’nın talebesi ve TÜGİYAP Başkanı Hacı Ali Doğan ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bu hafta, Hacı Malik Şahbaz (Malcolm X)’in vefatının sene-i devriyesi. Fatih Turplu bu vesileyle, “Malcolm X, Alex Haley ve Kopistleri…” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun dünya ve kainat plânını farklı bir veçheden ele aldığı Ölüm Odası B-Yedi’nin bu haftaki alt başlığı, “Metris (Bir Düğüm)”...

Osman Temiz, “(Ağızdan Çıkanı-Kulak İşitsin...) – Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” başlıklı yazısıyla dergimizde...

Erkan Macit’in Önce Vatan Gazetesi’nde yayınlanan “Metafizik İstihbarat Savaşları -Uzaktan Ses ve Görüntü Gönderilerek Yapılan Suikastlar-” başlıklı yazısını sizler için iktibas ediyoruz.

Gülçin Şenel’in “28 Şubat, Adalet ve Raskolnikov” başlıklı yazısını arka kapağımızda değerlendirdik.

Dergimizde ayrıca sizler için derleyip yorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz. İntikam hissiniz daim olsun, Allah’a emanet olun.