Selam ile...

Bir dönem FETÖ elebaşının en yakınında bulunan isimlerden olan Latif Erdoğan, bu hafta Yeni Akit’te yayınlanan bir yazısında, Fettoş’un Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’na nasıl bir kin ve düşmanlık beslediğini bire bir şahit olduğu hadiseler çerçevesinde anlattı. Erdoğan’ın yazısındaki, bilhassa Mirzabeyoğlu’na uygulanan işkencede FETÖ parmağı olduğu, şehadetinin de bu vesileyle gerçekleştiği ifadeleri devletin peşine düşmesi, araştırması ve katilleri ortaya çıkarması bakımından önemli bir şahitliği ifade ediyor.

Bu yazıdaki en dikkat çekici hususlardan bir diğeri ise Erdoğan’ın, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun fikrî derinliğine vurgu yaparken Gülen’de böyle bir vasfın bulunmadığını söyleyip, Mirzabeyoğlu’na duyduğu haset, kin ve düşmanlığı anlatmasıydı. Türkiye siyasî tarihine kuş bakışı göz attığımızda, Siyonist-emperyalistlerin memleketimizdeki taşeronlarından olan ılımlı Kemalist FETÖ’nün bu düşmanlığının kendinden menkul olmadığını idrak etmek de “görene-görmek isteyene” son derece kolay olacaktır. Batı’nın memleketimizdeki uşakları katı ve ılımlı kemalistlerin Mirzabeyoğlu nefreti, esasında Siyonist-emperyalist çetenin korkusunun aksülamelidir. Nitekim, bu çetenin memleketimizdeki tezgâhlarını dağıtan da Büyük Doğu-İbda olmuştur.

Üstad Necib Fazıl’ın ve Salih Mirzabeyoğlu’nun örgüleştirdiği “İslâmiyet’in emir subaylığı” Büyük Doğu-İbda fikir sistemi, tıpkı bir ağaç gibi, kemiyet/mekân itibariyle yüzde yüz bu topraklara bağlı, keyfiyet bakımından sınırlar ötesi vasfı haiz “insanın insanca yaşayacağı nizam”ı vazetmektedir. Bunu teorik ve pratik plânda tamama erdiren Üstad ve Kumandan, Batı merkezli dünya düzenini tehdit ettiği için tehlikeli görülmüş, her türlü zulme maruz bırakılmıştır.

Tüm dünyanın artık idrakinde olduğu, bizim sözde aydınlarımızın ise görmezden geldiği yahut görüp de dile getirmekten korktuğu bir realitenin tam ortasındayız. Eğer ki toplum olarak aldığımız virajda, dünya görüşüne bağlı iktidar meselesini vuzuha kavuşturamaz, reaksiyondan aksiyona kıvrılamazsak, bugün iç ve dış politikada atılan adımlar kemâle ermiş olmayacak; Siyonistler, emperyalistler ve işbirlikçileri bu vaziyetten memnun kalacaktır.

Kapağımızda bu mevzuu işlerken “Siyonistlerin, Emperyalistlerin ve Uşaklarının Baş Düşmanı: Büyük Doğu İbda!” manşetini attık. Kapak mevzumuzu, “Kumandan Niçin Şehid Edildi?” başlıklı yazısında Ömer Emre Akcebe işledi.

Latif Erdoğan’ın “FETÖ-İşkence-Mirzabeyoğlu” başlığıyla Yeni Akit Gazetesi’nde yayınlanan yazısını iktibas ettik. Erdoğan ile ayrıca bir mülâkat yaptık…

Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun “İbda çizeri” diye takdim ettiği Yalçın Turgut ağabey ile kısa bir mülâkat yaptık…

Eren Haklı, “Yeni Anayasa Tartışmalarında Muhafazakârların Duruşu” hakkında bir yazı kaleme aldı. Faruk Hanedar’ın da Anayasa meselesi etrafında bir yazısı var…

Said Alpsoy ile Anayasa mevzuu etrafında bir söyleşi gerçekleştirdik. Alâkayla okuyacağınızı düşünüyoruz.

Bu hafta hem Malik el Hacc Şahbaz (Malcolm X) hem de Metin Yüksel’in şehadetinin sene-i devriyesi… Kâzım Albay bu vesileyle “Sahne Aydınlık Savaşçıları'nın” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Mevlüt Koç ağabey de şehidimiz Metin Yüksel ile alâkalı, “Büyük Doğu-İbda davasının bir mensubu, kaygısızlığın asaletine sahip, cesur bir insan.” diyerek, rahmet ve minnetle yâd ettiğimizi söyledi. Metin Yüksel’in yolu, yolumuzdur. Onun da dediği gibi, “Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere ve çağlara!..” Allah şehidlik şuuru versin; şehidlerimizin intikamını almayı bizlere nasib etsin!

Şehid Metin Yüksel’in babası Sadreddin Yüksel Hoca’nın “Makaleler 2” kitabındaki “Şehidlerin Hayatı” bahsini iktibas ediyoruz. Şehidimizin muhterem pederleri Sadreddin Hoca’ya da rahmet diliyoruz!..

Baran’ın 684. sayısında Oğuz Can Şahin’in kaleme aldığı “Bir Malcolm X Portresi” başlıklı yazısını alâkanıza sunuyoruz.

Çakal Carlos, “Allah, Vatan ve Kral Diyerek Siyonizmle İşbirliği Yapan Fas Krallığı!”ndan bahsediyor.

Abdullah Said, Suriye ile alâkalı yazı dizisine devam ediyor. Bu haftaki başlığı: “İran’ın Suriye’deki Varlığı”…

Dergimizde ayrıca sizler için derleyipyorumladığımız haberleri de bulabileceksiniz.

Bu sayımızın muhtevası böyle…

Nice sayılarımızda görüşmek dileğiyle.

Allah’a emanet olunuz!