Selâm ile…

Geçtiğimiz hafta cuma günü Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kongresinde seçim manifestosunu okudu. Seçim manifestosunda vurgu yapılan hususlar Ak Parti’nin yaklaşık 16 senelik iktidarı boyunca hemen hemen her seçim öncesinde dile getirilen; fakat tüm çabalara mukabil bir türlü neticeye vardırılamayan hususlardı. Peki, bu çabalara rağmen niçin başarıya ulaşılamadı?

Memleketimizde siyasîlerin belirlediği hedefler, yapılan ve yapılacak tüm işlerin “niçin” suâline cevap veriyor; fakat memleketi bu kritik hedeflere vardırmanın “nasıl”ı bir türlü gündem olmuyor. İşin aslına bakacak olursanız, parça parça yerinde doğrular her sahada var olsa da, bu doğruları bütünleyecek fikir ve prensipler manzumesi göz ardı ediliyor. Çünkü, bu işin böyle yapılması gerektiği bilinmiyor. İşte kapağımızda bu mevzuyu ele alarak, Türkiye’de siyasetçilerin açıkladığı fakat bir türlü varılamayan müspet hedeflere “nasıl” ulaşılabileceğini kapak yazımızda işledik. Bu cevabı kapağımızdan veriyor ve “Güçlü ve Büyük Türkiye İçin Dokuz Temel Prensib”e vurgu yapıyoruz.

Kapak mevzumuzu kaleme alan Ömer Emre Akcebe, işaret edilen istikamette nasıl yol alınması gerektiğini ve Büyük Doğu-İbda’nın ortaya koyduğu dokuz temel prensibin nasıl pratize edileceğini “Dokuz Temel Prensib” başlıklı yazısında işliyor.

Nazif Keskin’in “Çağdaş Modern Kölelik Düzeni: Demokrasi” başlıklı yazısı ikinci bölümü ile kaldığı yerden devam ediyor.

Abdullah Kiracı, iktisad üzerine kaleme aldığı yazı dizisinde bu hafta “Tasarruf ve Finansman” meselesini işliyor.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Tomar ile bir söyleşi yaptık. Tomar’ın “Osmanlı Olmasaydı Araplar Hıristiyanlaştırılacaktı” dediği söyleşiyi alâka ile okuyacağınızı düşünüyoruz.

Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu geçtiğimiz hafta geçirdiği beyin kanaması sebebiyle yoğun bakımda... Dolayısıyla bu hafta Mütefekkir’in dergimizde tefrika edilen Ölüm Odası B-Yedi eserinin yeni bölümünü yayımlayamıyoruz. Fakat Baran’ın geçen sayısında yayımlanan Ölüm Odası B-Yedi eserinin alt başlığı “Konuşan Kedi” 415. bölümünü ehemmiyetine binaen tekrar sizlerle paylaşıyoruz. 

Gönüldaşımız Gazeteci-Karikatürist Yavuz Arslan tutsak bulunduğu Bolu F-Tipi Cezaevi’nden denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi. Kendisiyle tahliyesi hakkında bir röportaj yaptık. Gönüldaşımızın gazası mübarek olsun.
Osman Temiz’in bu haftaki yazısının başlığı “Eflâtun-u İlâhî”...

Fahri Özcan, Ramazan’ın yaklaşmasına mukabil her yerde seçim tartışmalarının yapılması sebebiyle “Bizim Genel Seçimimiz 16 Mayısta: Tek Adayımız Ramazan-ı Şerif” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Dergimizde sizler için derleyip yorumladığımız haberlerle birlikte bu haftanın muhtevası böyle...

Gelecek sayımızda görüşmek dileğiyle Allah’a emanet olun.