Lübnan Başbakanı Saad El Hariri istifa etti. Hariri, Lübnan’daki iklimin babasının suikasta uğradığı günlere benzediğini ve kendisinin de hayatına yönelik bir komplo kurulduğunu hissettiğini söyledi Lübnan Başbakanı Saad el Hariri yaptığı televizyon konuşmasıyla istifa ettiğini duyurdu. Hariri yaptığı açıklamada, Lübnan’daki iklimin babasının suikasta uğradığı günleri andırdığını söyledi.

Saad El Hariri’nin babası Refik El Hariri, istifa ettiği 2004 yılına kadar Lübnan’da başbakanlık yapmış 2005 yılında ise bir bombalı araç saldırısında hayatını kaybetmişti. Saad el Hariri’nin istifa konuşmasında İran’ı da hedef tahtasına oturttu. İran ve Hizbullah’ı eleştiren Hariri, Tahran yönetimini Arap devletlerinin ilişkilerine müdahale etmekle eleştirdi. Hariri, hayatına yönelik bir komplo kurulduğunu hissettiğini söyledi.

Yazarımız Çakal Carlos (S. Muhammed), iki hafta evvelki “Beşir Cemayel Suikasti ve Lübnan” başlıklı yazısında Lübnan’da birtakım hâdiselerin patlak vereceğini ifade etmişti, Hariri için, “Beyrut hükümetinin vatansever bir hükümet olduğunu, şu anda başbakan olan Refik Hariri’nin bir hain olmadığını düşünüyorum” demişti.

İşgalci İsrail'in Başkanı Netanyahu ise mevzuyla alâkalı, "Hariri'nin istifası İran'ın Ortadoğu'yu fetih girişiminden kaynaklı" dedi.


Carlos'un yazısının tamamı için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

http://www.barandergisi.net/besir-cemayel-suikasti-ve-lubnan-makale,1969.html