Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz rezervini müjdelemesi üzerine Anadolu’nun hiçbir şeye malik olmasını istemeyen Batı kuyrukçusu hainler bu müjdeye salya akıtarak tepki gösterdi.

Tepkilerin hemen hemen hepsi aynı olduğundan Türkiye’deki Batı kuyrukçularının sözcülerinden birkaçının hazımsızlığını aktarmamız kafi olacaktır.

Yılmaz Özdil’den İnciler:

“Ben aslında seçim itibariyle bu kez direkt benzin bulacaklarını tahmin ediyordum ama kısmetse 2023’te olacak.”

“Ben bu doğalgaz bulma meselelerini her seçim öncesinden yazdığım için bugüne kadar bir baktım; buldukları doğalgazları 7 defa yazmışım. 2000-2007 yılları arası kömür buluyorlardı. 2007’den sonra petrol bulmaya başlandı. 2007-2013 arası daha çok petrol buldular.”

“Karadeniz’de doğalgaz bulunduğunu 2002’den beri neredeyse açıklamayan enerji bakanı yok. Petrol ve doğalgaz dünya çapında ses getiren ve dünyada teyidi çok kolay bilgiler.”

“Doğalgazı buldum’ dediğinde iki tane seçenek var ya doğalgazı bulmuş oluyorsun gerçekten, ya da dünyada alay konusu oluyorsun.”

“Bizim açımızdan da maalesef böyle bir tablo var çünkü özellikle 3 gündür doların üzerinde baskılama vardı. Müjde açıklandıktan sonra düşmesini bekleniyordu ancak arttı.”

“Çünkü uluslararası piyasadaki insanlar; bizim yalan söyleyebileceğimiz, uydurma bilgiler vererek gözünü boyayabileceğimiz profesyoneller değiller.”

Bütün hazımsız kuyrukçulardan yükselen ses bu minvaldeydi. Aslında yalanlarla dolu iddiaların cevabını cumhurbaşkanı müjde açıklamasında verdi. Bu topraklarda işbirliği üzerinde cesetlerini gezdirmekten ibaret olan kuyrukçular da bunu gayet iyi anladı da, memleketin faydasına olan hiçbir şeyi istemedikleri için anlamamazlıktan geldiler. Esasında anlayışla karşılıyoruz. Sen gel, Batı’nın desteğiyle bu memleketin her şeyine çök, 100 sene sonra ittiğin, kaktığın, hor gördüğün, aç bıraktığın o mustazaf millet, kendisinden çaldıklarını elinden kanırta kanırta alsın!

Bunlar kıvranmakta olan kuduz köpeklerin son demleri!..

“Bugünlere elbette kolay gelmedik. Ülkemizde çok uzun yıllar boyunca petrol ve doğalgaz arama çalışmaları genellikle kiralama usulü ile yapıldı. Hele derin deniz sondajlarında tamamen dışa bağımlıydık. Yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetleri sonunda elimize 3-5 sayfalık rapor dışında hiç bir şey geçmedi. Kimsenin günahını almıyoruz, belki de gerçekten aradılar. Ama bulamadılar. Ama sonuçta biz, artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük."

Bu cümleler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aitti. Anlayacağınız, bizi 2017’ye kadar tabiri caizse “aha bulduk, işte şurada” diye diye oyalamışlar ve bu zaman zaman haberlerde yazmıştır. Kuyrukçu hainler yerli hiçbir şeye tahammül edemediklerinden dolayı ağababalarının yedikleri haltları da hükümete yamamaya kalkmışlar. Yerli sondaj gemilerimiz faaliyetlere devam ettikçe, bazıları hazımsızlıktan patlamak üzere... Merak ediyoruz “Doğalgaz rezervimiz mi daha çok, yoksa hain rezervimiz mi?” Yerli sondaja devam ettikçe hain rezervlerimiz daha da ortaya çıkacaktır.

Bir de Nevşin Mengü var tabiî... Sadece karşı olmak için safsata yapan birisi... Bakın ne demiş: "Gaz bulunmuş diyorlar.. Burada mesele, gazın ne kadar derinde bulunduğu, ne kadar kolay çıkarılacağı... İşin astarı yüzünden pahalı geliyorsa bir anlamı kalmıyor. Yani çıkarma maliyetinin az olması lazım ki, bir işe yarasın."

Kaç milyar yıldır sondaj yapıyor, merak ediyoruz açıkçası.

Baran Dergisi 711.Sayı