Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımlanan KHK ile darbecilere getirilen tek tip kıyafet ile ilgili "KHK ile alakalı olarak en önemli diyebileceğim şey tek tip elbise meselesi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'na inisiyatifi verilen, bayanlarla ilgili çözüm yolları da var. Cezaevine girdiği andan itibaren tek tip elbise anlaşılıyor. Böyle bir şey yok. Kıravatlı, havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler. Bunların içinde tulum giyecek olanlar var. Alt üst şeklinde iki parça giyenler olacak. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olarak değerlendirilecek. Bu aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır bu. Bu Türkiye'nin kendine mahsus bir olay değil. Şu anda Amerika bunun uyguluyor. Daha ileri gideceğim, Guantanamo'da tek tip elbiselerle orada bir yaşam şekli oluşturulmuştur. Son meşhur duruşmada ayaklarına zincir vurmuşlardır. Zincirle mahkemeye getirmişlerdir. Türkiye böyle bir uygulama yapmıyor" dedi.

KİM NASIL KIYAFET GİYECEK!

Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının  öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen  getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" ile "Cebir ve  şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya  görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçunu işleyenler  badem kurusu renginde tulum giyecek.

"Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan  kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen  yapmasını engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı  isyan", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı" suçlarını işleyenlerle,  "Devletin güvenliğine karşı suçlar" ile "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine  karşı suçlar" nedeniyle örgüt kuran tutuklu ve hükümlüler ise duruşmalara gri  renkli tulum giyerek katılacak.

Kadın tutuklu ve hükümlülerin giysileri tulum olmayabilecek. Söz  konusu madde hükümleri çocuklar ile hamile kadınlar hakkında uygulanmayacak.

Kadın tutuklu ve hükümlülerin giysileri ile bu maddenin uygulanmasına  ilişkin diğer hususlar bir ay içinde yürürlüğe konulacak yönetmelikle  belirlenecek. Madde hükümleri, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından  uygulanabilecek.