Karar TV’de programa çıkan Ali Bayramoğlu ile Etyen Mahçupyan gündeme dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Bunlar içindeki en absürt açıklama ise mahşerin üç atlısı,  Abdullah Gül-Ali Babacan-Ahmet Davutoğlu’nun akil adamı Etyen Mahçupyan’dan geldi. Mahçupyan, programda yeni muhafazakarlığı değerlendirdiği bölümde, Türkiye’nin yeniden demokratik inşası için Ayasofya’nın bir kez daha müzeye çevrilmesi gerektiğini açıkladı. 


“Türkiye'de, siyasetten giderek toplumu anlamak çok mümkün değil. Mecburen topluma bakman lazım. Bu toplum, siyaseti bir vektör haline getirerek kendini değiştirmiş bir toplum. Sokaklara dökülen bir toplum değil. Türkiye'yi yeniden inşa edecek bir muhafazakarlığın şunu söylemesi gerektiğini düşünüyorum: Ben dindarım, Ayasofya'nın cami çevrilmesi isteğimdi. Fakat şu anda Türkiye'nin, yeniden demokratik inşası için müze olarak kalmasını daha doğru buluyorum.”


Birileri vakti zamanında “Türkiye’yi yeniden inşa ediyorum” diye o işi zaten yapmıştı. Neticesi de işte ortada. Sistemin dışına çıkamadan Türkiye’nin sorunlarına çözüm aramaya kalkınca ne gibi saçmalıkların çözüm önerisi haline gelebileceğini göstermesi bakımından bu açıklama bize kalırsa son derece mühimdir. Ayrıca bu açıklama Türkiye siyasetinde kendisine meşruiyet arayan bir kesimin şuur altını da deşifre etmektedir.