Türkiye'den Gazze'ye sağlık malzemesi desteği Türkiye'den Gazze'ye sağlık malzemesi desteği
Güç ve menfaat mefhumları üzerine kurulu olan mevcut dünya düzeninde, kendisini dünyanın jandarması ve tek hâkimi olarak gören ABD, elinde bulundurmuş olduğu askerî ve iktisadî güç ile uluslararası hukuku kafasına göre belirlemekte, çıkarlarına göre ülkelere statü belirlemekte, faydalı gördüklerini yamacına çekmekte, zararı dokunanları sistemin dışına iterek süründürmek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Dünyanın muhtelif devletlerinde gerçekleştirilen askerî darbeler; Irak, Libya ve daha birçok ülkeye yapılan askerî müdahaleler; Rusya, İran ve Türkiye gibi ülkelere koyulan ambargolar; muhtelif ülkelerin ekonomi piyasasında devreye sokulan manipülasyonlar… Tüm bu bahsettiklerimiz, ABD’nin dünya hâkimiyetini koruma adına giriştiği operasyonlardan sadece bir kaçıdır.

II. Dünya Savaşı yıllarında ve sonrasında “Sovyet tehlikesindense Amerikan mandası” diyen idareciler sebebiyle topyekûn bir Amerikan işgaline maruz kalan Türkiye’nin son dönemlerde prangalarından kurtulma çabaları göstermesi ABD’yi fazlasıyla rahatsız etti. Bilhassa CIA’nın Türkiye şubesi FETÖ ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan kavganın ardından Türkiye bir takım açık-gizli operasyonlara maruz bırakıldı. Malûmunuz, bunlardan birisi de 17-25 Aralık sözde yolsuzluk soruşturması. Geçtiğimiz aylarda, bu davada adı geçen İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Amerika tarafından haklarında yakalama kararı olmasına mukabil ABD’ye giriş yapmış ve gözaltına alınarak tutuklanmışlardı. Bu mesele etrafında birçok şey konuşulmasına karşın tutuklama ve yargılamanın hangi suç isnadına binaen gerçekleştirildiği hususunda hemen hemen hiç kimse net bir şey söyleyemiyor. Açıkçası ABD, “kumpası kurar, istediğim zaman alır, hukuka uymazsa uydurur, istediğim gibi de yargılarım” diyerek siyasî haydutluk yapıyor.

ABD bu haydutluğu yaparken, tek hususiyeti İslâm ve Müslüman düşmanlığı olan Batıcı-laik kesim ise “yargılamadan Türkiye aleyhine bir karar çıksın da isterse memleketi Haçlı çizmeleri çiğnesin” dercesine Amerika ile Türkiye arasında mekik dokumaya devam ediyor. Bizim idarecilerimiz ise ne hikmetse, memleketin refahı için her şeyden evvel kurtulmak icap eden bu Kemalist zümreye yaranmak için Kemalizm güzellemesi yapıyor; halkın inancıyla uyum içinde bir rejim oluşturmadan, buna uygun kadrolar istihdam edilmeden, sistemli bir devlet teşekkülü oluşturulmadan ABD güdümündeki global sistemle çatışmanın doğru olmadığını bir türlü idrak edemiyor.

Baran Dergisi’nin 567. sayısında bu meseleyi değerlendirirken Manfred Von Pentz’in “Global Hırsızlar” adlı çalışmasıyla birlikte “Global Haraç Düzeninin İçimizdeki Taşeronu: Batıcı Laik Güruh” manşetini attık. Kapak mevzumuzu “ABD Hegemonyası ve İşbirlikçi Meftunları” başlıklı yazıda işledik.