Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker köşesinde Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından başlatılan operasyonlarla gözaltına alınan Suudi Prensleri yazdı. Ülker, Prenslerin servetinin eridiğini söyledi. Bu tespitin Bloomberg'in günlük yenilenen Milyarderler Listesi'ne bakınca rahatlıkla anlaşıldığını ifade eden Ülker, "Gözaltılar uzadıkça Suudi milyarderlerin servetleri eriyor. Tıpkı bir dönem listelerin üst sıralarında bulunan, ancak petrolle servetleri eriyen Rus oligarklar gibi" dedi. 

İşte yazının ilgili bölümü:

Geçtiğimiz hafta hatırlayacağınız üzere Suudi Prens Al Waleed bin Talal'ın serbest bırakılması için 6 milyar dolar kefalet istendiği haberi çıkmıştı. Twitter, News Corp, Citigroup'un yanı sıra Four Seasons, Mövenpick gibi turizm devlerinde de hissesi bulunan Al Waleed bin Talal bu süreçten en fazla etkilenen isim olarak öne çıkıyor. Kızıl Prens olarak bilinen ve servetinin bir kısmını sosyal sorumluluk projelerine harcayan Al Walled bin Talal'ın serveti operasyonun olduğu 5 Kasım tarihinde 19.1 milyar dolardı. Şu anda Bloomberg'in endeksinde 17.8 milyar dolara inen serveti 2 ay içerisinde hızla azaldı. Kayıp 1.3 milyar doların üzerinde. Suudi Prens, dünyanın en zengin 57'nci kişisi olarak listede yer alıyor.

Gözaltında dikkat çeken bir diğer isim ise hem Etiyopya hem de Suudi Arabistan vatandaşı olan 71 yaşındaki işadamı Muhammed Alamoudi'ydi. Petrol ve turizm işleriyle uğraşan Alamoudi, Al Waleed bin Talal'ın ardından Suudi Arabistan'ın en zengin ikinci iş adamı olarak biliniyor. 5 Kasım'da yani operasyonun başladığı gün Bloomberg endeksine göre Alamoudi'nin serveti 10.1 milyar dolardı. Alamoudi'nin serveti ise şu anda 7.7 milyar dolara gerilemiş durumda. Bir anlamda zenginliği operasyonun ardından 2.4 milyar dolar azaldı. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında daha birçok işadamı var ancak servetleri Bloomberg endeksinde sıralanacak kadar değil. Onların ne kadar kaybettikleri işte bu nedenle bilinmiyor.