YENİNDER (Yeni Nizam Yeni İnsan) Derneği'nin düzenlediği "İbda Perspektifinden 28 Şubat" programı yoğun bir katılımla gerçekleşti!

YENİNDER (Yeni Nizam Yeni İnsan) Derneği "İBDA Perspektifinden bir 28 Şubat" konulu programa Nabız Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Şükrü Sak konuşmacı olarak katıldı! YENİNDER Genel Başkanı Burak Çileli'nin takdim konuşması ile başlayan programa ilgi yoğundu.

Programda 28 Şubat sürecini özetleyen bir de slayt gösterisi yapıldı.

Üsküdar'daki YENİNDER Genel Merkezinde yapılan programa yoğun bir katılım vardı. İstanbul içinden ve civarından gelen gönüldaşlarımızın yanı sıra, şehir dışından da programa iştirak edenler oldu. MAG, (Müslüman Anadolu Gençliği) yöneticileri ve üyeleri de programa katıldılar!

Açılış konuşmasını YENİNDER Genel Başkanı Burak Çileli yaptı!

Burak Çileli'nin 28 Şubat mağdurlarına yeniden yargılama yolunun açılması gerektiği ve bu eksende yapılan çalışmalara dikkat çektiği açılış konuşmasının ardından sözü Nabız Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci yazar Şükrü Sak’a verdi…

Şükrü Sak: O süreçte bütün Müslümanlar zarar görürken, FETÖ adeta korunup kollandı!

Türkiye'de 28 Şubat'a gelinceye kadarki süreci değerlendiren gazeteci-yazar Şükrü Sak; "28 Şubat'ta ise doğrudan İslâm'a ve Müslümanlara topyekûn savaş ilân edildiğini" vurgulayarak, "FETÖ'nün de özellikle bu süreçte devlet kadrolarına sızdığını" belirtti...

İslâm ve Müslümanlara, irtica adı altında saldırılırken, FETÖ'nün bu süreçte güçlenip palazlanmasına dikkat çeken Sak, terörist başı Fetullah Gülen'in o süreçte, gazete manşetlerinden, televizyon ekranlarından inmeyen röportajlarını hatırlatarak, "O süreçte bütün Müslümanlar zarar görürken, FETÖ adeta korunup kollandı" dedi...

28 Şubat darbecilerine karşı direniş!

28 Şubat darbecilerine karşı en önemli direniş mevzilerinden birinin İBDA olduğunu belirten Şükrü Sak, o süreçte Genelkurmay'da hazırlanan, Müslümanları korkutmaya ve sindirmeye yönelik psikolojik harekât planlarına karşı, Salih Mirzabeyoğlu'nun "Müslümanlar dik durun karşınızda leşler var!"  sözünü hatırlattı! Bu duruşun etkisinin yıllar sonra bile hissedildiğini belirten Sak, Mirzabeyoğlu'nun o süreçteki bu tavrının darbecilerin hesaplarını da bozduğunu ve Müslümanlara büyük bir özgüven aşıladığının altını çizdi!

Burak Çileli: Sürecin takipçisiyiz!

YENİNDER Başkanı Burak Çileli ise, özgürlüğüne kavuşup yeniden yargılanarak beraat etmesi üzerinden 2,5 sene geçtiği halde cezaevinde geride bıraktığı 28 Şubat ve uzantısı FETÖ mağdurlarını unutamadığını, YENİNDER olarak bu süreçte üzerlerine düşen neyse yapmaya hazır olduklarını belirtti. Çileli; "Bu sürecin takipçisiyiz!" dedi.

YENİNDER Başkanı Burak Çileli; bu mağduriyetlere kesin bir çözüm bulunana kadar her hafta sonu düzenleyecekleri programlarla konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini, bu konuda kararlı olduklarını vurguladı!