Batı ve Batıcı rejimin arzu ettiği “Müslüman hoca” tipinin prototiplerinden, İslâm düşmanı tarihselci Mustafa Öztürk, Müslüman Anadolu halkının tepkilerine dayanamadı. 


Ahmet Davutoğlu-Ali Babacan-Abdullah Gül troykasının Karar gazetesinde bugün yayınlanan yazısında, Türkiye’yi terkedeceğini söyleyen Öztürk, “Bugüne kadar kaç kez yurtdışına çıkmışsam, her defasında işim biter bitmez ilk uçakla geri döndüm diye hatırlıyorum; fakat bu kez böyle bir duyguya teslim olmamaya gayret ediyorum. Çünkü bugün içinde bulunduğum şartların “homesick” (evsemek ya da kronik sıla hasreti) duygusuna hiç yüz vermediğini biliyorum. Her neyse, işin duygusal boyutu bir tarafa, şimdiki yurtdışı hikâyemin Almanya’daki bir üniversiteden gelen davetle ilgili olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.


Geçen haftaki yazısında, Hakk’ın el-Müntakim ismi şerifini reddeden Öztürk, Almanya’ya gidince orada bir Abdülmüntakim’e rast gelmeyeceğini umuyor sanırız.
Yurtdışına çıkış maksadını köylü kurnazlığı yaparak gizlemeye çalışan Öztürk, “Almanya’ya giderken, birilerinin daha şimdiden nemime babında ileri geri konuştukları gibi oryantalistlere tetikçilik yapmak yahut yurtdışında koloniler kuran FETÖcüler gibi vatana taş atmak için değil, Münster Wilhelm Üniversitesi’ndeki İslam Teolojisi bölümünden gelen davet üzerine ilmî ve akademik çalışmalar yapmak üzere gidiyorum.” ifadeleriyle aslında şuur altını kusarak niyetini fâş ediyor ve ifsad faaliyetlerini artık Almanya’dan yapacağını belirtti.