Korsan devlet ilanına hazırlanan Barzani yönetimine karşı gözdağı niteliğindeki tatbikatta 11. gün geride kaldı. Mehmetçik ve Irak ordusuna mensup askerlerin ortaklaşa düzenlediği taarruz tatbikatı savaş sahnelerini aratmadı. Sis bombaları ve mayın temizleme çalışmalarının da yapıldığı dünkü tatbikata yaklaşık 30 zırhlı araç katıldı. Hedef noktaları Zırhlı Muhabere Aracı (ZMA) ve Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ile kıskaca alan birlikler, Sabra tanklarının da operasyona destek vermesiyle birlikte düşman mevzilerini başarılı bir şekilde ele geçirdi.
Yeni Şafak’ın haberine göre; düşmanın görüş alanını kapatmak için sis bombaları atılması sonrası mayın temizliği yapıldı. Ardından zırhlı araçlar, oluşturulan güvenli koridordan geçti. Araçlardan inen Mehmetçik ve Iraklı askerler ZPT, ZMA ve tanklarla birlikte taarruza geçti. Hedef noktaların ele geçirilmesinin ardından tatbikatın son aşamasında, mevzilerin kontrol ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik eğitimler verildi. Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkının karşısındaki alanda 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla sevk ve idaresinde 28. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut emir komutasında yürütülen tatbikat böylece 11. günü başarılı bir şekilde geride bıraktı.
Operasyon mu Geliyor?
Eğer Barzani'nin olası bir korsan devlet ilan durumunda iki devletin ortaklaşa bir harekâta girişeceği ve bu operasyonunda adının Dicle Kalkanı olacağı gelen haberler arasında.