İnsanın, birçok cürüm işledikten sonra, yaptıklarının yanına kâr kalacağını ve hiçbir zaman bedel ödemeyeceğini beklemesi ahmaklıktır. İnsan -er yahut geç- gün gelir ettiklerinin ezasını, cefasını ve cezasını çeker. Batı’nın şu an içerisinde olduğu durum, bize, tam da “keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” tabirinde olduğu gibi, ceza çekme günlerinin geldiğini gösteriyor. Şüphesiz, “ileri” Batı medeniyeti, bugüne kadar yaptıklarının karşılığını misli ile bulacağını aklının ucundan bile geçirmemiştir; çünkü kendilerinin geri kalan tüm insanlığın üstünde olduğunu ve o insanların kendilerine hiç bir şey yapamayacağını düşünüyorlardı. Fakat 2015’ten bugüne Avrupa’nın en önemli şehirlerinde toplam 14 saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda toplam 341 kişi öldü. Bu sebepten olsa gerek, bugün havai fişek patlamasında dahî panik içerisinde, ne yapacaklarını bilmez vaziyette hareket ediyorlar.

Batı’nın Katliamlarını Bilmeyen Yok
Sömürgeciliğin hız kazandığı süreçte, dünyanın geri kalan bölgelerini sömürmeye başlayan ve I. Dünya Savaşı sonrasında, dünyanın en bereketli topraklarına sahip olan İslâm coğrafyasının da üzere topyekûn çullanan Batı’nın barbarlık ve mezalimlerle dolu hatıraları anlatmakla bitmez. Güney Amerika’da, Kuzey Afrika’da, Asya’da yaptıkları katliamlar ve soykırımları duymayan kalmadı. Bilhassa Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından İslâm dünyasını tam mânâsıyla bir kan gölüne çevirdiler. Afganistan, Irak, Libya, Suriye ve Yemen’in durumu ortada… Sadece dünyanın geri kalanına değil kendi insanlarına yaptıkları zulüm de artık haddini aşmış vaziyette. Batı’nın insana insanlığının hakkını vermeyen düzeni iflas etti ve tüm insanlık yeni bir nizam için arayışta…

Run, Held, Tell (Kaç, Saklan, Söyle)
İngiltere’de gerçekleştirilen son saldırılardan sonra bir broşür hazırlanarak her yere yayılması sağlandı. Bu broşürde, herhangi bir saldırı şüphesiyle karşılaşıldığında yapılması gereken üç şey yazıyor. “Run, held, tell (kaç, saklan, söyle)”… “Herhangi bir saldırı ile karşılaşıldığında kaçın, güvenli bir yere saklanın ve ihbar edin” deniliyor. Bugün Batı’nın yapması gereken şey bir muhasebeye girişerek nerede yanlış yaptıklarını anlayıp hatalarını telafi etmeye çalışmaktır; fakat Batı’dan bunu beklemek safdillik olur.

Sizin İçin Artık Kaçış Yok
Baran Dergisi olarak 543. sayımızda Batı’nın içine düştüğü bu korku denizini işledik ve Batı’ya da “Bunca senedir işlediğin zulümden kaçamazsın, asırlık zulmün bedelinden saklanamazsın ve yardım için arayacak kimseyi de bulamazsın! Sizin için her şey çok daha kötü olacak!” diyoruz.