Görev süresinin dolması sebebiyle Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan ABD Büyükelçisi John Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği'nde katıldığı etkinlikte Türkiye ile ABD arasındaki kriz ve ilişkiler hakkında tehditkâr açıklamalarda bulundu.

İncirlik Üssü'nün, Türkiye ile Amerika arasındaki krizden etkilenip etkilenmeyeceğini sorusuna yanıt veren Bass, bunun Türk yetkililere sorulması gerektiğini belirterek, artık ilişkilerin sadece ABD'nin emir ve direktifleri doğrultusunda yürümediğini üstü kapalı kabul etti. ABD ile Türkiye'nin birçok konuda işbirliği yaptığını belirten ABD'li Büyükelçisi, Gülen'in iadesinin diğer iade taleplerinden ayrı tutulmadığına dikkat çekti.

Akabinde ise üstü kapalı tehditler savurmaya başlayan Bass, insanları ahmak yerine koyarak ABD bağımsız Kürdistan'ı desteklemiyor, Kürt koridorunu desteklemiyor yalanını söyledikten sonra ekledi: "Türkiye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasını istemiyoruz. 
9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu!"

Yani Bass efendi diyor ki; ABD'nin menfaatlerinin aksi istikamette politikalar izlemeye devam ederseniz, toprak bütünlüğünüz de tehlikeye girer, topraklarınızda her türlü terör saldırısı da gerçekleştirilir!

İşin enteresan taraflarından birisi ise medyanın bu tehditleri sıradan bir açıklamaymışçasına servis etmesi...