Geçen haftaki sayımızın kapak muhtevasına bağlı olarak yayınlanmış yazılarımızdan birinde, Nurettin Yıldız’ın da ismi geçmiştir. Bu hususla alakalı yapılan itirazlardan dolayı bir açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.


Nurettin Yıldız’ın gerek “Sosyal Doku Vakfı”nın internet sitesinde gerekse Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yayınlanan videolarında “Muhyiddin-i Arabi Batının mikroplarını Müslümanlara taşımış, yaymıştır. Muhiddin İbni Arabi büyük bir kuyuya minik bir çakıl taşı attı, bunu bütün insanlar arasın dedi. Sadettin Konevi diye birisi de aldı onun bu sözlerinden din ihdas etti. Kur’an kullanılarak, hadis kullanılarak Yunan felsefesinden din çıkarıldı. Muhiddin İbni Arabi Avrupa kafalıdır… Avrupa’dan getirdiği mikropları Müslümanlara taşıdı…”, “İslam toprağı bir müceddid bekliyor… Allah’u Taala İbni Teymiye’yi gönderiyor…”, “…biz Ebubekir ra. veya Ali bin ebi-Talip ra’hın peşinden gidelim, o ne yaptıysa onu yapalım, o ne dediyse dinimizi ona göre yaşayalım dese çok kısır bir din bilgisiyle karşılaşırız. Yani ne Ali’den ne Ömer’den ne Ali’den… kamil bir din öğrenmek mümkün değildir.”, “İbni Teymiye de İbni Arabi düşmanıdır, İmam Rabbani de İbni Arabi düşmanıdır.”, “İmam Rabbani, İbni Arabi’ye ‘başlarım senin Hikemiyye’nden diyen biri … Futuhat-ı Mekkiyye diye kitabı var İbni Arabi’nin, ‘banane senin mekki kitabından bana medeni şeriatı getir’ diyor. Adamı medinenin dışında görüyor, bunun şeriatta ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz.”, “…herkes yaşadığı çağın Ebubekir’i olabilecek potansiyeldedir…”, “…sahabi olmak mümkündür, bir sahabî değil elli sahabîyi yakalamak da mümkündür.”, Sahabiyi kastederek “…peygamberlerden sonra kimsenin ne olacağı belli değil…” gibi onlarca hatta daha fazla ifadeler mevcuttur.


Bu ve benzeri sözlerinden dolayı, bahsi geçen yazıda Nurettin Yıldız’ın ismi “Ehl-i Sünnet karşıtı” taife arasında zikredilmiştir. Bizim Ashab-ı Kiram ve Ehl-i Sünnet büyükleri hususundaki hassasiyetimiz herkesin malumudur.
Hele hele İmam-ı Rabbanî Hz. Gibi bir büyüğe söylemediği sözleri söyleterek iftira atmak yenilir yutulur lokma değildir. 


Ezcümle: Eğer Nureddin Yıldız bunları söyledikten sonra nedamet getirdiyse, kendisinden ve yanlış bilgilendirdiğimizden dolayı kamuoyundan özür dileriz; fakat böyle bir durum yoksa söylediklerimizin arkasındayız. Bu arada, bu ifadelerin halen internette mevcut bulunduğunu, kaldırılmadığını ekleyelim.