Türkiye’de bazı yabancı dernek ve vakıfların finans ve propaganda desteğiyle son yıllarda hız kazanan cinsel sapkınlığa özendirici faaliyetlerine tepkiler sürüyor. Toplumun ahlakî, manevi kültürel yapısını tehdit eden LGBT benzeri sapkın yapılanmalara karşı sorumlu makamlara uyarılarda bulunan Yeni Nizam Yeni İnsan-YENİNDER Başkanı Burak Çileli, STK kılıflı sözkonusu yapılara sağlanan finans kaynaklarına müdahale çağrısında bulundu.

Yeni Akit Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Sapkınların kurdukları sözde derneklerin Batılı kuruluşların desteğiyle ayakta kaldığına dikkat çeken Yeni Nizam Yeni İnsan (YENİN-DER) Başkanı Burak Çileli, “Meseleye sistem bazında yaklaşmak gerekiyor. Sisteme dahil olup olmamakla alakalı. Milletin mukaddesatına sövenler, toplumun sinir uçlarıyla oynayanlar, Ramazan ayında “onur yürüyüşü” yaparak aleni bir şekilde provokasyonun fitilini ateşleyenler AB’nin, Alman Vakıflarının, Soros’un yabancı büyükelçiliklerinin finansörlüğüyle ayakta duruyor. Bu finans desteğinin mutlaka ama mutlaka kesilmesi lazım” dedi.

Ülkesi için çalışan hiçbir STK’ya yabancıların destek vermediğine dikkat çeken Çileli, “Bizim bu yabancılardan herhangi bir beklentimiz ya da isteğimiz yok. Zaten verseler de kabul etmeyiz. Lakin böyle bir desteğin onlara verilmesi, amacın ne olduğuna dair ciddi ipuçları verecektir” şeklinde konuştu. Meselenin mevcut sistemin tanıdığı fırsat ve imkânlarla ilgili olduğuna dikkat çeken Çileli, “Küreselleşme adı altında vaktiyle fonlanan STK kılıflı sapkınlığı özendirici etki ajanlarının bütün maddi desteği kesilmelidir. Buna asla müsaade edilmemelidir. Ciddi bir şekilde devlet tarafından takip edilmelidir” ifadelerini kullandı.


Fotoğraf: Burak Çileli