Yakup Köse Star Gazetesi'deki bugünkü yazısında FETÖ'den içeri alınan hainler tek tip elbise giymesi mevzuunda bir yazı kaleme aldı. Köse, tek tip kıyafet cezaevlerindeki tüm mahkûmları kapsarsa 28 Şubat'tan içeri alınan Müslümanlara da mı giydirilecek diye soruyor!

Çıkan yasanın ve kanunların, bilhassa cezaevlerinde nasıl keyfi bir biçimde uygulandığını dile getiren Star Gazetesi yazarı Yakup Köse, "İyi bilen biri olarak tek tip elbise mevzusunda endişe taşıyorum. Hapishanelerde ve mahkemelerde tek tip uygulaması sadece FETÖ'cüleri mi kapsayacak? Hem hukukî olarak hem de pratikte bu pek mümkün görülmüyor. İlk başta yasa sadece FETÖ'cüler için çıksa bile, Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak başvuru ve yüzde yüze yakın çıkacak yasanın genelleştirilmesi kararıyla birlikte tek tip kıyafet tüm mahkûm ve tutuklular için geçerli olacak" diyor.

28 Şubat'tan Yatanlarla FETÖ'den Yatanlar Aynı Kategoride

Tek tip kıyafet cezaevlerindeki tüm mahkûmları kapsarsa hapishanelerin yangın yerine döneceğini hatırlatan Köse, "Kendisine komplo kuran FETÖ'cü polis ve savcı, kendisine müebbet veren FETÖ'cü hâkimle yan yana hücrelerde kalan 28 Şubat tutsakları bir de FETÖ'cüler yüzünden tek tip kıyafet mi giyecek?
Şu anda FETÖ'cüler sebebiyle 28 Şubat tutsakları bir dizi kısıtlama yaşıyor. Gönderdiğimiz kitap ve dergiler verilmiyor, her ay olan açık görüş 2 aya çıkartıldı, arkadaş ziyaretleri kaldırıldı vd... Kısıtlamalar cezaevi cezaevi de değişiyor" diyor.

FETÖ'cüler için çıkartılan tek tip kıyafet uygulamasının 28 Şubat tutsaklarını kapsamayacağının garantisini kimin vereceğini dile getiren Köse, bu kanunun dikkatli bir şekilde yapılmazsa 28 Şubat tutsaklarının aleyhine olacağını belirtiyor.

28 Şubat'tan Yatanlara Kanun Neden Yok? 

Köse şöyle devam ediyor:
"Sürekli bahsini ettiğim Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun FETÖ'cü hâkim ve savcılar ve onların verdiği mahkeme kararları hakkında yazdığı rapor. Bu rapor doğrultusunda, darbeci Kemalist Ergenekoncular, haklarındaki hükümler kesinleşmesine rağmen karar bozuldu, yeniden yargılanıp beraat ettiler ve devletten tazminat da aldılar! Mezkûr rapor, 28 Şubat tutsaklarına gelince sümenaltı edildi ve yetkililer hâlâ havaya ıslık çalıyor!
Tek tip kıyafet uygulaması sadece ve sadece FETÖ'cülere uygulanmalı. Kemalist ve FETÖ'cü darbecilerin binbir kumpasla hapse attığı Müslüman Anadolu evlatları bir an önce tahliye edip devlet adına özür dilemeniz gerekirken bir de FETÖ'cülerle bir tutup aynı kıyafeti mi giydireceksiniz?"