TSK'nın "Zeytindalı Harekatı" ile ilgili yaptığı açıklamasında, "18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'i vuruldu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümü PYD/PKK'lı" denildi. Afrin'deki Minniğ askeri havaalanı da vurulan hedefler arasında.

TSK: ZEYTİN DALI HAREKATI 17.00 İTİBARIYLA BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'deki operasyonun adını "Zeytin Dalı Harekatı" olarak açıkladı. Açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı saat 17.00 itibarıyla başladı" denildi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

"SURİYE HAVA SAHASI KULLANILIYOR"

Suriye sınırında savaş uçakları bombalamaya başladı. Türk F-16 savaş uçakları Afrin'deki Amerikan maşası PYD/PKK'ya ait gözlem noktasını vurdu. Afrin harekatında Türk jetlerinin Suriye hava sahasını kullandığı belirtiliyor. 

Türk savaş uçakları, PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını da vurdu.

Harekata katılan 72 uçak üslerine geri döndü.

OBÜSLER PYD HEDEFLERİNİ VURUYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) PYD/PKK'nın işgal ettiği Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik obüs atışları gerçekleştiriliyor.

TSK'nın hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD/-YPG ve DAEŞ'e mensup örgüt elemanlarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını, bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" düzenlenen harekatın başlamasının ardından örgüt mensuplarınca Kilis-Hatay hakkındaki bazı alanlara taciz atışları yapıldı.

Bunun üzerine sınırda konuşlu TSK birlikleri, örgüt üyelerinin bulunduğu bölgeleri Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Bombardıman sesleri Kilis'in sınır köylerinden de duyulabiliyor.

SINIRA TANK SEVKİYATI

Sınır birliklerine tank sevkiyatı akşam saatlerinde de devam etti. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Hatay'daki bazı birliklere sevk edilen tanklardan 30’u, yüklü oldukları tırlarla birlikte Hassa ilçesinde sınırın sıfır noktasına geldi. 30 tanklık konvoya daha sonra zırhlı personel taşıyıcı araçlar da katıldı.

Çekicilere yüklü tanklar, gece saatlerinde güvenlik önlemleri arasında Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Tankları taşıyan çekiciler, güvenlik önlemleri arasında Suriye'nin Azez İlçesine geçti.

ERDOĞAN: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ

Türk savaş uçaklarının Afrin'deki PYD hedeflerini vurmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz" dedi. 

Türk F-16'larının Afrin'deki PYD hedeflerini vurması sonrası Uşak'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Rahat durun, dedik, durmadılar. 'Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin' dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. 'Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir' dedik, 'Bunlar PYD'dir' dedik. 'Bunlar aynıdır, YPG'dir' dedik. 'Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları' dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz."

BAŞBAKAN: TSK HAVADAN HAREKATA BAŞLAMIŞTIR

Başbakan Yıldırım da, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Afrin'de PYD/PKK ve DAEŞ unsurlarını yok etmek için havadan harekata başlamıştır" dedi.

Türk savaş jetlerinin Afrin'deki hedefleri bombalamasıyal ilgili konuşan Başbakan Yıldırım şunları söyledi: 

"Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle alıp veremediğimiz, herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz."