Önder’in Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Kurultayı, Kocaeli Başiskele’de bulunan The Ness Hotel’in kongre salonunda başladı. 
 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış oturumuna Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, bazı bürokratlar ve imam hatip liseleri okul başkanları katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Önder Gençlikten Sorumlu Genelbaşkan Yardımcısı Abdullah Ceylan, İmam Hatipliler hak ve hakikatin adamı olmak için çalışması gerektiğini belirterek “Biz sadece birer okulun öğrencisi değiliz, bir misyonumuz var” dedi.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kendisinin de bir İmam Hatipli olduğundan ve İmam Hatiplerin ehemmiyetinden bahsetti.


 
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan yaptığı uzun konuşmada önemli meselelere değindi.. “Kimileri Türkiye’nin kuşatıldığını söylüyor, fakat meselenin özü şudur: İsrail’in güvenliğini sağlamak üzere hareket eden emperyal güçler, İsrail’in güvenliğini İslam dünyasını ne kadar karıştırırsak, Selahaddin Eyyubi’nin kemiklerini ne kadar sızlatırsak, Mekke’yi ve Medine’yi ne kadar zor durumda bırakırsak o kadar koruruz diye düşünüyor. Türkiye bu şekilde müttefikleriyle bile savaşma durumuna geldi. Eskiden Türkiye her denileni ve yapılanı kabul ediyordu, artık böyle bir Türkiye yok, itiraz eden bir Türkiye var. Üstüne Türkiye bununla da yetinmeyip dünyadaki bütün mazlumların sesi olmuştur.” dedi.


 
Erdoğan, dil meselesinin toplum için ne kadar ehemmiyetli bir mevzu olduğundan da bahsetti ve “bizi köklerimizden koparmak için dilimizden mahrum bıraktılar. İmam Hatip nesli Osmanlıcayı da iyi bilmelidir” dedi. Malûm lâik batıcı kesimin Müslümanları gericilikle itham edip kendilerini ilerici gibi göstermesine tepki gösterirken “sözde ilericiler sadece kültürel taklitte bulundu, mandacı bir zihniyet taşıdı, biz ilericiliğin onlara ne olduğunu göstermeliyiz, Türkiye eğitim üzerinden bir kültürel erozyona muhatap bırakılmıştır” dedi. CHP’nin tek parti döneminde Müslümanlara reva gördüğü zulme temas ederek, “Bizim şahsımıza edilen değil, dinimize ve inancımıza edilen küfürler bizi mücadeleye sevkediyor.” diyen Erdoğan Türkiye’nin ne Atlantik, ne de Avrasya ülkesi olmadığını, Üstad Necib Fazıl’ın ifadesiyle Anadolu’nun başlı başına bir kıta olduğunu belirtti.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise “Gençler güçlü ve büyük Türkiye’nin mimarı olacaktır. Gençliğimiz bunu 15 Temmuzda gösterdi. Bu gençlik Üstad Necib Fazıl’ın ifadesiyle ‘kim var deyince sağına soluna bakmadan ben varım diye seslenici. Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyan bir gençlik’tir.” dedi. Türkiye’de eğitimin durumu hakkında bir takım istatistiki veriler paylaştı.
 
Oturum sonunda Bilâl Erdoğan’a Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun “Dil ve Anlayış” ve “İdeolocya ve İhtilâl”, İsmet Yılmaz’a ise “İslâma Muhatap Anlayış” kitaplarını takdim ettik.

   
Haber: Faruk Hanedar