Türkiye lehine hiçbir çalışmaya imza atmayan ve ekonomik anlamda Türkiye’nin ayağına çelme takan TÜSİAD, çıkarlarını düşündüğü Batı için şimdi de OHAL’in kaldırılmasını istiyor. Soruyoruz TÜSİAD’a; “Siz önce parasını gasp ettiğiniz milletin hakkını verin!
 
Türkiye ekonomisinin yarısına hükmeden ve ekonomik elit bir tabaka olan TÜSİAD ailesi (3000 imtiyazlı aile), Türkiye’nin ekonomik durumu hakkında eleştiri yapmadan önce sömürdükleri paraların hesabını versin!
 
Yabancı sermaye ile beraber olan TÜSİAD yıllardır bu ülkenin kaymağını yiyor. “Neden dünya çapında bir markamız yok?” sorusunun cevabını, TÜSİAD gibi kuruluşların Batı’nın çıkarları doğrultusunda hareket etmelerinden ve Batı’nın büyük firmalarını korumalarından, taşeronluğunu, acentalığını yapmalarından anlayabilirsiniz.
 
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Cumhuriyet’e verdiği röportajda, “Hiçbir ekonomik kazanımın demokraside ilerleme sağlamadan kalıcı ve sürdürülebilir olamayacağını biliyoruz. Hukuk, demokrasi ve özgürlükler toplumu olmadan; katma değer ve istihdam yaratmaktan, nitelikli yatırım çekmekten veya etkin girişimlerin yeşerdiği ülke olmaktan bahsetmemiz mümkün değil. Normalleşmeye dönük hızla adımlar atmalıyız” diyor ve OHAL’in kaldırılmasını istiyor.
 
Soruyoruz o halde: Bu devleti 3000 bin aile olarak hukukundan toplumuna kadar kim sömürdü? Ekonomik kalkınma konusunda devamlı geri adımları kim attı? Batı’nın büyük firmaları için kim çalışıyor?