AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, gazeteci yazar Yaup Köse ile Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret ederek, mahkûmlarla görüştü.

28 Şubat döneminde tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci-yazar Yakup Köse de bu ziyaretle "Son 28 Şubat kampanyası"nı başlattıklarını belirtti.

Şu an cezaevinde bulunan 28 Şubat mağdurlarının yaklaşık 22-23 senedir içeride olduğunu söyleyen Köse, "Sağ olsunlar sayın vekillerimiz de geldiler ve içerideki arkadaşlarımızla bizzat hasbihal ederek, durumu yerinde inceledi. Biz bu ziyaret vesilesiyle artık 22-23 senedir zindanda olan bu mağdurlar için son 28 Şubat kampanyasını Bolu F Tipi Cezaevi önünden başlatıyoruz. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için 28 Şubat'a kadar gerek sivil toplum kuruluşları gerek basın gerekse de diğer aktivitelerimizi hızlandıracağız." ifadesini kullandı.

Köse, bu tutuklulukların artık sonlanmasını istediklerini de vurgulayarak, "Bu insanlar FETÖ'cü savcı ve hâkimler tarafından mahkûm edildi. Bunların yeniden irdelenip, yeniden yargılama dilekçelerinin verilerek tekrar yargılanmalarını istiyoruz." dedi.