Vice haber sitesine göre bu kişilerin sıkça kullandığı şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'da, radikal sağcı Proud Boys'la (Gururlu Çocuklar) bağı olan bir hesap, Taliban'ın ülkede kontrolü sağlamasının ardından şöyle yazdı:

İslamiyetin zehirli olduğunu düşünüyorum. Ama bu çiftçiler ve az eğitimli adamlar, ülkelerini dünya devletlerinden geri almak için savaştı. Örgüt, inandığı dini yasa olarak uygulamaya başladı ve muhalifleri idam etti. Buna saygı duymamak imkânsız.

Batılı beyaz adamlar Taliban'la aynı cesarete sahip olsaydı, şu an Yahudiler tarafından yönetilmezdik.

Platformda beyaz milliyetçiliğini savunan popüler bir hesap da Taliban'ın "epik" olduğunu söyledi. Gönderide, ABD'nin Afganistan'da kaldığı süre boyunca milyarlarca dolar ve birçok ABD'linin hayatını harcadığı yazıldı:

Buna rağmen biz ayrılır ayılmaz Taliban bütün ülkeyi 12 saat gibi bir sürede ele geçirdi. Haha. ABD yönetimi ne zaman küçük duruma düşse bunu kutlarım. Siz de kutlamalısınız.

Gönderileri inceleyen Vice, mesajların genellikle antisemitik ifadeler içerdiğini bildirdi.

Atomwaffen Division (Nükleer Silah Birliği) ve National Socialist Order (Nasyonal Sosyalist Düzen) gibi Neo-Nazi terör örgütlerinin üyelerinin kullandığı bir blogda da ABD ve NATO'nun Afganistan'dan çekilme kararının ardından bir makale yayımlanmıştı.

Yazıda, uluslararası koalisyonun Afganistan'daki başarısızlıkları kutlanmıştı:

NATO, Taliban'la 20 yıllık savaşın ardından Afganistan'dan çekilerek kaybediyor. Bu durum aslında Yahudi kontrolündeki dünyaya karşı bir zafer olarak kutlanmalıdır. Taliban'ın yanlışları olsa da bu örgüt Yahudilerin önemli bir düşmanı. Taliban'ın zaferini kutlamanın bir başka nedeni de yaşananların düşmanımızın, sistemin, kağıttan kaplan olduğunun bir başka örneği olması.

Independent