ABD Başkanı Joe Biden, Covid-19 salgınında zora giren ekonomiyi canlandırmak için gündeme getirdiği 1,9 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini imzaladı.

Biden, "Bu tarihi yasa, bu ülkenin omurgasının yeniden inşa edilmesi ve halka, çalışanlara, orta sınıfa, bu ülkeyi inşa edenlere mücadele şansı verilmesiyle ilgilidir" diye konuştu.
Biden, ABD tarihindeki en büyük yardım paketlerinden biri olarak değerlendirilen paketi beklenenden bir gün önce imzalamış oldu.

Böylece, Covid salgını sürecinde ABD yönetiminin, ekonomiyi canlandırma amaçlı destek paketlerinin toplamı 5 trilyon dolara ulaşmış oldu.

1,9 trilyon dolarlık paket, Amerikalıların çoğuna 1.400 dolarlık doğrudan ödeme yapılmasını, işsizlik yardımının kapsamının genişletilmesini, konut, gıda ve sağlık yarıdmı yapılmasını, çocuklu ailelere vergi indirimi ve aşı dağıtım faaliyetlerine ayrılan kaynakların arttırılmasını içeriyor.

Biden'ın, ekonomiyi canlandırmak için getirdiği paket, 211'e karşı 220 oyla Kongre'den geçmişti. Kongre'deki Cumhuriyetçiler maliyeti nedeniyle pakete karşı çıkıyordu.

Paket Ne İçeriyor?
Paket ile ailelere toplam bir trilyon dolar yardım dağıtılacak, tüm Amerikalılara 1.400'er dolar verilecek.

Paket aynı zamanda yerel yönetimlere ve eyaletlere 350 milyar dolar, okulların yeniden açılması için 130 milyar dolar, Covid 19 araştırmaları için 49 milyar dolar ve aşı dağıtımı için 14 milyar dolar içeriyor.

Biden, seçim kampanyasında ABD'de en az 527 bin kişinin ölümüne neden olan salgını sona erdireceği vaadinde bulunmuştu.

ABD, dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülke durumunda. Günlük tespit edilen vaka sayısı 200.000 üzerinde. Covid-19 kaynaklı ölüm sayıları da bazı günler 4.000'in üzerine çıkıyor.