Dünyanın dört yanına demokrasi pazarlayan, diğer ülkelerdeki seçimlere gözlemci gönderen ABD’de seçimlere hile karıştırıldığı yönünde mahkeme kararı çıktı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump yeniden seçim hazırlıkları yaparken New York mahkemesi, 2018 seçimlerinde Trump’ın kampanyası için dışarıdan para aktarıldığını tescilleyen bir karar verdi.

Eski New York Belediye Başkanı ve ABD başkan adayı Rudy Giuliani'nin eski bir yardımcısı, ABD seçimlerine yasadışı bir şekilde dışarıdan kaynak aktarımı nedeniyle New York federal mahkemesi tarafından 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Manhattan ABD avukatlık ofisine göre; ABD Bölge Yargıcı J. Paul Oetken, Floridalı işadamı Lev Parnas'ı cezaevi sürecinden sonra denetime mahkûm ederken 2.3 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Parnas, geçen yıl, bir Rus iş adamının parasıyla 2018'de siyasi katkılarda bulunmak için komplo kurmak ve Donald Trump yanlısı siyasi eylem komitesine yapılan 325.000 dolarlık katkının gerçek kaynağını maskelemekten suçlu bulunmuştu.

ABD'li Başsavcı Damian Williams yaptığı açıklamada, Bay Parnas'ın "ABD seçimlerine Rus parasını aktararak Amerikan halkını dolandırdığını" söyledi.