ABD’li senatörler, senatoda gerçekleştirilen bir oturuma katılan Facebook yetkilisi Antigone Davis’in yüzüne karşı Facebook hakkında ağır suçlamalar yaptı.

Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz, Facebook'un, ürünlerinin olumsuz etkileriyle ilgili hemen her şeyi kamuoyundan gizlediğini ve bu konudaki araştırmalara dair kamuoyunu bilgilendirmediğini söyledi.

“Her şeyi gizliyorsunuz"

Cruz, Facebook ve Instagram platformlarındaki paylaşımlardan olumsuz olarak etkilenerek intihara teşebbüs eden İngiliz çocuk ve gençlerle ilgili güncel bir araştırmadan söz ederek, Facebook'un bu konuda bir şey çalışmasının olup olmadığını sordu. Sorularına açık cevaplar alamayan Cruz, "Facebook ürünleri nedeniyle kaç çocuk ve gencin intihara teşebbüs ettiğini araştırmamışsınız, kamuoyundan her şeyi gizliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi bir diğer senatör Mike Lee de, çocuk ve gençlerin Facebook ve Instagram üzerinden cinsel içerikli materyallere erişimin olmaması için kriterlerin yetersiz olduğunu ifade etti. Lee, Facebook'un bu konudaki veriler hakkında açık olmadığını ve söz konusu materyallere erişimin daha keskin bir şekilde engellenmesi gerektiğini söyledi.

Senatör Blumenthal'in Instagram deneyi

Demokrat Senatör Richard Blumenthal ise Instagram'ın gençler üzerindeki etkilerini deneyimleyebilmek için ekibinin 13 yaşındaki bir genç kız profiliyle bir Instagram hesabı açtığını ve kolayca "aşırı diyet programları" ve "yeme bozuklukları" ile ilgili hesapları takip ettiğini söyledi.

Blumenthal, Instagram'ın bir gün sonra "kendine zarar verme" ve "yeme bozuklukları" olan içerikler önerdiğini, bu içeriklerin 13 yaşındaki bir kız çocuğu için kabul edilemez olduğunu belirtti.