İsrail lobisi “büyük balığı” yakaladı: CENTCOM Komutanı McKenzie İsrail lobisi “büyük balığı” yakaladı: CENTCOM Komutanı McKenzie

Pasifik Muharebeleri sırasında ABD tarafından atılan atom bombası toplam 140 bin insanın ölümüne ve yüz binlercesinin de yaralanmasına ve sakat kalmasına sebep oldu.

Hiroşima'nın yüzde 70’ini yok eden uranyum katkılı ve yaklaşık 13 bin TNT (tri-nitro-toluen) kuvvetindeki atom bombası, atıldığı mevzide 3 bin santigrat derece ısı oluştururken, 1,5 kilometre çapındaki alanda her yeri tamamen yok etti. Atom bombası, ilk anda 80 bin ve yılın sonunda ise toplam 140 bin insanın ölümüne yol açtı.

Saldırı sonrasında Hiroşima'ya yardım için giden kişiler, saldırı sonrası oluşan radyoaktif yağmura maruz kalarak vefat ettiler.

Hiroşima'da atom bombası kurbanları anıldı

Dünyanın ilk atom bombası saldırısında hayatını kaybedenler, trajedinin 78'inci yılında Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenecek törenle anıldı. Hiroşima Barış Anıtı Parkı'nda yapılan geleneksel törene, kurban yakınları, siyasiler ve 110 ülkeden rekor sayıda temsilci katıldı. ABD'nin Japonya'ya karşı kullandığı “Little Boy” adlı atom bombasının atıldığı zaman olan yerel saatle 08.15'te saygı duruşunda bulunuldu. Törende, saldırıda hayatını kaybedenler ve saldırıya tanıklık eden kişilerin isimlerinin yer aldığı liste barış anıtına asıldı.