ABD ile Rusya dışişleri bakanları arasında gelecek hafta için planlanan görüşme öncesinde iki ülkenin savunma bakanları görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rusya'nın ABD'nin güvenlik teklifleriyle ilgili müzakerelere karşı olmadığını ifade etti.

Rusya'dan yapılan açıklamaya göre ABD Savunma Bakanı Austin ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu telefonda uluslararası güvenlik krizini ele aldı.

Bakanlar daha önce 12 Şubat’ta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede ikili ilişkiler ve güvenlik konuları ele alınmıştı.

Bugün Polonya’yı ziyaret eden ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile görüşen Austin toplantı sonrası, Putin istemese de NATO’nun Avrupa’nın doğusundaki varlığının güçleneceğini açıklamıştı.

Akabinde Rusya’dan tatbikat açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada 19 Şubat’ta Vladimir Putin’in yönetiminde balistik füzelerin de deneneceği "stratejik caydırıcılık" tatbikatı yapılacağını duyurdu. Tatbikat için “Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz filoları tatbikatlara katılacak. Tatbikat kapsamında balistik ve güdümlü füzeler denenecek. Tatbikat, daha önceden planlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.