Tutuklu yargılanan ajan papaz Brunson'un serbest bırakılması için Amerika'dan gelen ambargo tehdidi bugün açıklığa kavuştu. Düşürülen Rus uçağından sonra Rusya'nın domatese ambargo uygulaması gibi Amerika da yaptırım olarak İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanması kararı aldı. 

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması geldi. Yapılan açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri, Rahip Brunson konusunda Türkiye'ye yaptırım uygulamaya karar vermiştir. ABD Hazine Bakanlığı tarafından Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacak. Türkiye'ye yönelik yaptırımların hedefi İçişleri ve Adalet bakanları. Yaptırım gerekçesi, iki bakanın Rahip Bruson'un tutukluluğunda rol oynaması" denildi. Anlayacağınız, dağ fare doğurdu.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayınlanan bildiride sergilenen kararlılığın aynı şekilde sürdürülmesi artık Türkiye için bir ölüm kalım meselesidir. Şu saatten sonra bilinmesi gerekir, böylesi ucuz kabadayılığa kanıp da eğer ki papazı verecek olursak, onunla beraber şahsiyetimiz, istikbalimiz ve hürriyetimiz de bir kez daha Amerika’ya iade edilmiş olacaktır. 

Bu hafta yayımlanan dergimizin kapağında da ifâde ettiğimiz üzere, Ajan Papazın iade edilmemesi hususunda, bedeli ne olursa olsun toplumsal mutabakat sağlanmıştır ve iktidarın da bu mutabakat dışında bir adım atması söz konusu olmamalıdır. 

Türkiye'nin yapması gereken, 249 şehidimiz ile 2109 gazimizin kanına girmiş FETÖ hâlâ iade edilmediğine göre, Amerika'dan gelecek her hamleye misliyle karşılık vermektir.