ABD'nin Iowa eyaletinde Cornerstone Kilisesi'nin otoparkında 2 kadın, silahla vurularak öldürüldü. Saldırganla beraber toplam 3 kişi öldü. Wisconsin’de de cenaze törenine saldırı yapıldı.

Story ilçesi şerifinin baş yardımcısı Nicholas Lennie, Iowa'daki silahlı saldırının Ames şehrinin doğusundaki bir Hristiyan kilisesi olan Cornerstone Kilisesi'nin dışında, içerideki kilise programı devam ederken düzenlendiğini söyledi.

Olay yerine geldiklerinde üç kişiyi ölü bulduklarını kaydeden Lennie, hayatını kaybedenlerin kimliklerini ve aralarındaki ilişkiyi açıklayamayacağını belirtti. Lennie, "Münferit bir olay gibi görünüyor" dedi.

Wisconsin de saldırıyla sarsıldı

Wisconsin eyaletindeki bir mezarlıkta da cenaze töreni sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 20-30 el silah sesi duyulurken 2 kişi yaralandı.

Racine Belediye Başkanı Cory Mason yaptığı açıklamada, "Bir aile, sevdiği birinin kaybının yasını tutarken mezarlıkta gerçekleştirilen korkunç saldırı, toplumumuzdaki bu şiddet failleri için yeni bir dip nokta. Şiddet sona ermeli" ifadelerini kullandı. Mason, çocuklara yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, 18 yaşın altındaki herkesin yerel saatle 23.00’te evde olması gerektiğini bildirdi.