Analistlerin söylediğine göre, güçlü jetlerin alışılmadık derecede büyük bir şekilde konuşlandırılması olası bir düşmana güçlü bir mesaj gönderdiğini söylüyor.

Hawaii'deki Pasifik Hava Kuvvetleri, bu hafta Hawaii Ulusal Hava Muhafızlarından ve Alaska'daki Elmendorf-Richardson Müşterek Üssü'nden yaklaşık 25 F-22 Raptor'unun, Pasifik Demir Operasyonu 2021 için Guam ve Tinian adalarına konuşlandırılacağını söyledi.

Pasifik Hava Kuvvetleri Komutanı General Ken Wilsbach CNN'e verdiği demeçte, "Pasifik Hava Kuvvetleri operasyon alanında hiç bu kadar çok Raptor'u birlikte konuşlandırmamıştık," dedi.

F-22'ler, pilotlarına savaş alanının ayrıntılı bir görünümünü vermek için gizli teknolojiler içeren ve yerleşik sensör sistemlerini araç dışı bilgi sistemleriyle birleştiren, dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olan beşinci nesil savaş jetleridir.

Hawaii merkezli savunma analisti Carl Schuster, tatbikat için çok sayıda F-22 konuşlandırmanın, ilişkilerin Tayvan ve Güney Çin Denizi gibi Pasifik parlama noktalarında gergin olduğu bir zamanda Çin'e acil bir mesaj gönderdiğini söyledi.

CNN