ABD merkezli Axios haber sitesinde yer alan habere göre, ülkedeki en büyük İslami örgüt olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin her yıl Müslüman karşıtı ayrımcılık olaylarını belgeleyen bir rapor yayınladığı, ancak bu tür olayların son zamanlardaki artışı nedeniyle bu raporu yıl ortasında yayınlama kararı alındığı belirtildi.

DPA’nın haberine göre, Örgüt, dün (Pazar) yayınladığı basın açıklamasında, raporun Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi tarafından belgelenen yüzlerce vakadan 38'ine odaklandığını belirtti.

Rapor, “İslamofobi”nin ölümcül tehdidiyle karşı karşıya kalmaya devam eden ABD’deki Müslümanların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları herkes tarafından bilinir kılmayı amaçlıyor.

Yıl ortasında yayınlanan söz konusu rapor, Mayıs ayında İsrail-Filistin çatışmasının ardından Müslüman karşıtı nefret suçlarında bir artış olduğunu belgeledi. Ayrıca, camilere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekildi.

Rapor, Müslüman öğrencilere yönelik zorbalığın hızla artmaya devam ettiğini açıklayarak Müslüman bir çocuğun öğretmeni tarafından ‘terörist’ olarak tanımlandığı bir olaya dikkati çekti.

Örgütten yapılan açıklamada, “İslamofobi sadece Müslümanlar için değil, tüm toplumlar ve onların barışı için bir tehlike ve tehdittir” ifadelerine yer verildi.

Şarkulavsat