Merkezi Başkent Washington’da yer alan ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) ABD’nin Afganistan’dan çekilmesini destekledi. USCMO tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Joe Biden'ın ABD ordusunu Afganistan'dan çekme kararını destekliyoruz. Ayrıca Başkan ve Kongre'yi, Orta Doğu'da ve başka yerlerde, son 20 yılda teröre karşı savaş için son derece yanlış yönlendirilmiş ve kitlesel ölümlere yol açan tüm Amerikan birliklerini geri çekmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

“Korkunç tecrübelerden ders çıkarılmalıdır.”

Açıklamada ABD yönetiminin ulus devlet inşasının yalnızca felaketleri doğurduğunu dillendiren kısımda, "Hükümetimiz, sonucu ölüm ve yıkımdan başka bir şey olmayan, tezat ulus inşası gibi beceriksiz projeler neticesinde ortaya çıkan 20 yıllık korkunç tecrübeden de dersler çıkarmalıdır." sözlerine yer verildi.

USCMO'nun açıklamasında Biden ve Kongre üyelerine, 2020 seçim kampanyasında vadedilen "ahlaki ve insani temelli dış politikayı" uygulama çağrısı da yapıldı.

Ayrıca, Afganistan'ın geleceği ile ilgili küresel liderlere hitaben, "on yıllardır süren siyasi bataklıktan bir ders alınması" gerektiği ve "dışardan dayatmalar ve emperyalist müdahaleler olmaksızın" Afgan toplumunun kendi aralarında kapsayıcı bir diyaloğun geliştirilmesiyle ülkenin refaha kavuşabileceği uyarısı yapıldı.