ABD Dışişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İsrail barbarlığını eleştirdiği için hedef aldı. Bakanlık açıklamasında, “Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yahudi halkıyla ilgili son zamanlarda yaptığı Yahudi karşıtı açıklamalarını şiddetle kınıyor.” İfadeleri yer aldı.

Siyonistlerin yaptığı katliamları eleştiren herkese olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da anti-semitik denilen açıklamada “Erdoğan ve diğer Türk yetkililere, daha fazla şiddeti tetikleyecek azmettirici sözlerden kaçınma” çağrısı yapıldı ve şu ifadeler kullanıldı: “Anti-Semitik dilin hiçbir yerde yeri yoktur. Amerika Birleşik Devletleri, tüm biçimleriyle anti-Semitizmle mücadele etme konusunda derinden kararlıdır. Antisemitizme sıklıkla eşlik eden şiddeti ve onu destekleyen tehlikeli yalanları ciddiye alıyoruz. Yalanlara daima gerçeklerle karşı koymalı ve nefret suçlarına adaletle cevap vermeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs pazartesi günü kabine toplantısı sonrası konuşmasında şunları söylemişti:

“Sınırları belli olmayan İsrail devleti, insanlığa karşı suç işlemeyi sayanların elinde terör aygıtına dönüşmüştü. Kendi başbakanlarını dahi öldürmekten çekinmeyecek kadar işi ileri götürmüşlerdir. Bir yahudi başbakan bana öyle demiştir. ‘Generalliğimde ne zaman ki Filistinlileri öldürüyordum, bana en büyük zevki o veriyordu.’ Türkiye ziyaretinde bu şahıs Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına bunları söylüyordu. Bunlar zaten terörden gelmişlerdir. Hepsi terör içerisinde yetişmiştir. Şu anki de aynı. İsrail’in Gazze ve Filistin’e saldırıları da uluslararası yardımda karşılığını bulamamıştır. İsrail burada hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. Bunlar 5 yaşında 6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar katil. Kadınları yerde süründürecek kadar katil. Aynı sudan beslenenler de maalesef bunları destekliyor.

Bir yandan Kudüs’ün mahremiyetine el uzatan, içinde medya gruplarının olduğu binayı yerle bir ederler işte bu terör devleti İsrail’dir. Siz orantısız güç kullanıyorsunuz. Siz savaş uçaklarınızla birlikte Gazze’ye bomba yağdırıyorsunuz. Gazze’nin savaş uçağı var mı? Yok. Kimi aldatıyorsunuz. Filistinli çocukların bombalarla ölmesiyle ilgilenmeyenler, İsrailli çocukların siren sesleriyle korkmasını göstermektedir. Filistin’de yaşanan trajediye arkasını dönenler aslında yarın başlarına geleceklerin tohumlarını ekmektedir.”